Hlavní obsah

Spolupráce českých olympioniků skončila vlastencem! Náprava ale byla blesková

Bern/Praha

Tohle se teda nepovedlo! Švýcarské weby ve svých komentářích z víkendových sportovních událostí připomínají minelu, která se stala v sobotním utkání 44. kola tamní hokejové ligy mezi Fribourgem a Luganem a v nevděčné hlavní roli se ocitli čeští legionáři v dresu domácích Roman Červenka a Michal Birner. Po nevydařené spolupráci dvou českých útočníků nominovaných na nadcházející olympijský turnaj v Pchjongčchangu skončil puk v brance jejich týmu, chybu naštěstí záhy napravili.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Roman Červenka v dresu Fribourgu.

Článek

Běžela druhá třetina duelu, v němž Fribourg-Gottéron vedl nad Luganem 2:1 a při signalizovaném trestu pro hosty vyrazil kanadský brankář domácích Barry Brust na střídačku. Červenka se v útočném pásmu snažil přihrávkou najít na modré čáře svého krajana, ten však puk nezachytil a kotouč přejel přes celé hřiště a skončil v odkryté svatyni Fribourgu (na tweetu v čase 1:02 - 1:11). Více než šest tisícovek diváků bylo v šoku.

Protože se vlastní góly v hokeji neregistrují, byla vyrovnávací trefa na 2:2 připsána hostujícímu Cuntimu, jenž se jako poslední z hráčů Lugana dotkl puku a vzápětí zamířil na trestnou lavici.

Červenka se ale za svoje selhání v přesilové hře pět na tři okamžitě rehabilitoval. Po pouhých 19 sekundách od rozehrávky nabil Rathgebovi, který vstřelil třetí a jak se nakonec ukázalo také vítězný gól zápasu.

Reklama

Související témata: