Hlavní obsah

Kvitová - Kirilenková 6:7, 3:6Česká tenisová jednička medaili z Londýna nepřiveze, ve Wimbledonu už hrají jen deblistky H+H

Londýn
Aktualizováno

Deblistky Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou jsou na olympiádě v Londýně krůček od medaile, po úspěšném čtvrtfinále je čeká semifinálový duel s Američankami Huberovou a Raymondovou. Současně jsou posledními českými zástupci v olympijském turnaji, Petra Kvitová totiž nezvládla čtvrtfinále s Ruskou Marií Kirilenkovou a ve večerním zápase 1. kola smíšené čtyřhry podlehli Hradecká s Radkem Štěpánkem dvojici Murray, Robsonová.

Foto: MIchal Kamaryt, ČTK

Zklamaná Petra Kvitová na olympiádě končí.

Článek

Petra Kvitová si po skvělém výkonu proti Pennettaové mohla dělat oprávněné naděje i proti Rusce Kirilenkové. Jenže turnajová čtrnáctka předváděla takřka bezchybný tenis. Za celý zápas udělala jedinou nevynucenou chybu. Dobře podávala a nedávala Kvitové vůbec šance na brejkbol.

Česká hráčka neměla takový tlak jako v předchozím zápase, častěji chybovala a měla problémy s returnem. První sada nakonec dospěla do tie-breaku, v němž i kvůli dvojchybě nakonec prohrála 3:7. Ve druhé sadě za stavu 2:1 měla Ruska vůbec první brejkboly v celém zápase. Tentokrát se ještě Kvitová díky agresivním úderům ubránila, ale vyhrát vlastní podání bylo pro ni stále těžší.

Tlak nakonec nevydržela v samotném závěru, Kirilenková šla do vedení 5:3 a zápas i přes vzepětí loňské wimbledonské vítězky nakonec doservírovala do konce.

Hradecká s Hlaváčkovou si zahrají o medaile

Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou potvrzují roli favoritek v dámské olympijské čtyřhře. Grandslamové šampiónky si poradily s tchajwanským párem Chuang, Hsieh a už jsou v semifinále, kde narazí na nasazené jedničky Huberovou a Raymondovou z USA. K zisku medaile tak českým tenistkám stačí vyhrát jedno ze dvou následujících utkání.

Čtvrtý nasazený český pár měl do utkání impozantní nástup. Dominoval na servisu i na returnu a brzo si vypracoval vedení 5:0. Jenže v tomto bodě se začal zápas dramatizovat. Hsieh si vyžádala zdravotní pauzu, odskočila si do útrob stadiónu, odkud se vrátila se staženým levým stehenním svalem.

Od té doby se dobře rozjetý český stroj zadrhl, soupeřky srovnaly krok a sadu ještě zdramatizovaly. Češky nakonec set vyhrály, ale nepohoda se přenesla i do druhého setu, v němž už prohrávaly 0:3. Ztrátu jednoho servisu ale záhy smazaly, následně Tchajwanky brejkly a doservírovaly zápas do vítězného konce.

Vedení v supertiebreaku nevyužili

Hradecká se po utkání ve čtyřhře musela ještě koncentrovat na duel v mixu po boku Radka Štěpánka. Večer je totiž čekal mimořádně těžký soupeř - domácí miláček a světová čtyřka ve dvouhře Andy Murray spolu s přemožitelkou Lucie Šafářové v singlu Laurou Robsonovou. Duel byl původně na programu ve středu, ale byl odložen kvůli dlouhé bitvě Murrayho s Baghdatisem.

Český pár, který se dal dohromady až během her kvůli zdravotním potížím Petry Kvitové, držel se soupeři krok, jediný brejk ale rozhodl o zisku první sady pro Brity. Ve druhém setu měli Štěpánek s Hradeckou namále, domácí pár ale mečbol nevyužil a čeští tenisté nakonec získali druhou sadu v tiebreaku. O vítězi tak rozhodoval místo třetí sady supertiebreak, v němž Češi vedli už 5:2, Robsonové s Murrayem se ale podařilo otočit a nakonec vyhráli v poměru 70:7.

Tenis, olympijský turnaj
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) - Chuang, Hsieh (Tchaj.) 6:3, 6:4on-line
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (6-ČR) - Kirilenková (14-Rus.) 6:7, 3:6on-line
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Štěpánek, Hradecká (ČR) - Murray, Robsonová (Brit.) 5:7, 7:6 (9:7), 7:10on-line

Reklama

Související témata:

Pavouk - LOH 2012 - čtyřhra žen

  • Čtvrtfinále

  • Wimbledon
    Spojené státy Huberová, Raymondová Ruská federace Makarová, Vesninová
    6 : 3; 6 : 3
  • Wimbledon
    Česká republika Hlaváčková, Hradecká Tchaj-wan Chuang, Hsieh
    6 : 3; 6 : 4
  • Wimbledon
    Čína Peng, Zheng Ruská federace Kirilenková, Petrovová
    5 : 7; 7 : 6; 4 : 6
  • Wimbledon
    Spojené státy Sestry Williamsovy Itálie Erraniová, Vinciová
    6 : 1; 6 : 1
  • Semifinále

  • 03.08.12      12 : 00 Wimbledon
    Spojené státy Huberová, Raymondová Česká republika Hlaváčková, Hradecká
    1 : 6; 6 : 7
  • 04.08.12      17 : 30 Wimbledon
    Ruská federace Kirilenková, Petrovová Spojené státy Sestry Williamsovy
    5 : 7; 4 : 6
  • Finále

  • 05.08.12      13 : 00 Wimbledon
    Česká republika Hlaváčková, Hradecká Spojené státy Sestry Williamsovy
    4 : 6; 4 : 6
  • 05.08.12      17 : 20 Wimbledon O 3. místo
    Spojené státy Huberová, Raymondová Ruská federace Kirilenková, Petrovová
    6 : 4; 4 : 6; 1 : 6