Hlavní obsah

Motorsport je v šoku! Bývalá pilotka F1 de Villotaová byla nalezena mrtvá v hotelu

Praha/Sevilla

Je to tragický příběh se záhadnou tečkou. Španělská automobilová závodnice María de Villotaová, která bývala testovací jezdkyní stáje formule 1 Marussia a loni při těžké havárii přišla o pravé oko, byla nalezena mrtvá v hotelovém pokoji v Seville. Odchod 33leté pilotky oznámila na Facebooku její rodina.

Foto: Profimedia.cz

Španělská automobilová jezdkyně María de Villotaová.

Článek

„Milí přátelé, María nás opustila. Je v nebi mezi anděly. Děkujeme Bohu za ten rok, který jí mezi námi dal," uvedli zástupci rodiny na Facebooku. Přesná příčina smrti dcery bývalého pilota formule 1 Emilia de Villoty zatím není známa, podle zatím nepotvrzených zpráv ale zřejmě zemřela přirozenou smrtí.

"Zatím víme, že ji ráno nalezla bez námek života její asistentka. Zřejmě šlo o přirozenou smrt," citoval španělský deník Marca prezidenta španělské automobilové federace Carlose Gracíu. Záchranná služba registrovala telefonát z hotelu v 7:23 tamního času, zdravotníci na místě už ale mohli jen konstatovat smrt. Následně byla nařízena soudní pitva, která by příčinu smrti měla objasnit.

Propagovala život

De Villotaová, která měla v Seville propagovat svou autobiografii nazvanou Život je dar, se během posledního roku vyrovnávala s následky těžké havárie, která se jí stala loni v červenci při testu Marussie na letišti Duxford nedaleko Cambridge. Španělská závodnice s monopostem nešťastně nabourala do nakládací rampy odstaveného nákladního vozu, přitom utrpěla vážné zranění lebky, které si vyžádalo dvě operace, a přišla o pravé oko.

Během letošní zimy dostala de Villotaová zelenou, aby se opět vrátila za volant. Bývalá účastnice šampionátu cestovních vozů či formulové Superligy už ale navštěvovala závody pouze jako divák. Na formuli 1 se byla podívat například při domácí Velké ceně Španělska na okruhu v Barceloně.

Paddock strnul

Zpráva o nečekaném úmrtí sympatické závodnice zasáhla dění v paddocku formule 1 na okruhu v Suzuce právě když končily páteční měřené tréninky.

„Dostali jsme tragickou zprávu o skonu Maríe de Villotaové, cítíme s její rodinou a přáteli," kondoloval prostřednictvím sítě Twitter tým Ferrari. „Jsme na druhé straně světa, ale srdce i mysl všech členů týmu je s rodinou Maríe v tuto přetěžkou chvíli," napsala stáj McLaren.

„Vyslovujeme nejhlubší soustrast rodině a přátelům Maríe. Její odvaha, zaujetí a víra byla příkladem i inspirací pro mnohé z nás. Motorsportu bude citelně chybět," uvedl tým Mercedes. "Celý tým velice zarmoutila zpráva o odchodu Maríe. Přijměte naši nejupřímnější soustrast," napsal šéf stáje Red Bull Christian Horner.

"Zrovna jsem si sundal helmu, když jsem o její smrti slyšel. Pořádně tomu nemohu uvěřit. Je to velmi smutné pro motorsport, Maríu měli všichni rádi. Můžeme se jen modlit za ni a její rodinu," řekl její krajan a dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články