Hlavní obsah

FANTASY: O mistrovi světa F1 se rozhodne v Abú Zabí!

Abú Zabí

Fanoušci formule 1 si nemohli přát dramatičtější vyvrcholení. O titulu mistra světa rozhodne až poslední závod! V Abú Zabí, kde budou poprvé a asi naposledy rozdány dvojnásobné body, bude korunován nový král. Stane se jím jeden ze Stříbrných šípů. Jedinou otázkou, kterou je třeba zodpovědět je, jestli to bude Lewis Hamilton, nebo Nico Rosberg.

Věříme, že Hamilton získá druhý titul!

Článek

Hamilton dojel před čtrnácti dny ve Velké ceně Brazílie na druhém místě za Rosbergem. Před svým stájovým kolegou má před posledním závodem sezóny sedmnáctibodový náskok. Hamilton má vše ve svých rukou. Pokud dojede první nebo druhý, tak bez ohledu na Rosbergovo umístění získá druhý titul mistra světa ve své kariéře. Rosberg by navíc potřeboval získat o osmnáct bodů víc než jeho rival, protože Hamilton získal více vítězství v letošním ročníku šampionátu.

Hamilton doufá v zisk titulu

„Lidé mluví o tom, jak dlouho to je, co jsem získal titul, ale upřímně řečeno, já mám pocit, jako bych bojoval o svůj první titul. Jistě, jsem starší a možná o něco moudřejší, než jsem byl tehdy. Hodně jsem se toho od roku 2008 naučil, ale stále jsem ten samý jezdec. Mám stále stejnou vůli a chuť vyhrát a letos jsem tomu dal opravdu vše. Doufám, že během tohoto víkendu nerozhodne o vítězi smůla. Vím, že můj tým dělá vše, co je v jeho silách, aby se to nestalo. Jsem v pohodě. Cítím se sebejistý a jsem připraven vyhrát,“ prohlásil Hamilton.

Ze všech možných scénářů, jak může získat titul Nico Rosberg na úkor Hamiltona, se při letošní formě mercedesů jeví jako nejpravděpodobnější ten, že v Abú Zabí zvítězí a Hamilton skončí hůře než druhý.

Reklama

Související témata: