Hlavní obsah

VIDEO: Hromadná nehoda při závodech NASCAR. V posledním kole bouralo 25 aut!

Talladega

Zkrat závodníka Tonyho Stewarta vyvolal v americké sérii Nascar nevídanou řetězovou reakci, při které bouralo v posledním kole závodu dohromady 25 aut! Na okruhu Talladega Speedway se při děsivě vypadající nehodě, jedné z největších v dějinách tohoto sportu, naštěstí nic vážného nepřihodilo a všichni závodníci odešli po svých.

Nehoda NASCAR

 
Článek

Na slavném okruhu v Alabamě na jihovýchodě USA se jel dlouho vyrovnaný závod, než si to jezdci namířili do posledního kola. Všichni na plný plyn ještě chtěli urvat nějakou pozici a získat lepší umístění, jenže spousta z nich nakonec cílový praporek ani neviděla.

Inkriminovaný moment přišel v souboji o vedoucí pozici - Tony Stewart se snažil udržet svůj Chevrolet před dotírající Toyotou Michaela Waltripa, který byl v tu chvíli rychlejší a do svého soupeře lehce „ťukl", čímž odstartoval hromadnou nehodu. Ta nakonec postihla 25 automobilů, nejhůře loňského šampióna Stewarta, který udělal kotrmelec a zůstal zaklíněn mezi dalšími vozy.

Stewart po závodě vzal odpovědnost na sebe. „Podělal jsem to, blokoval jsem jezdce za mnou a nehoda byla stoprocentně jen moje vina. Havarovalo skoro celé startovní pole, takže jsem rád, že se nikomu nic nestalo," řekl Stewart. Pro vítězství si dojel růžový Ford Matta Kensetha, který se jako jeden z mála jezdců kolize nezúčastnil.

Reklama

Související témata: