Hlavní obsah

Tragická předehra Silk Way Rally. Bývalého člena Lopraisova týmu zabil ruský kamión

Moskva
Aktualizováno

Pátý ročník prestižního závodu Silk Way Rally sice oficiálně odstartuje až v pátek, pouhý den před jeho začátkem však došlo k tragédii. Při cestě do Moskvy zemřel řidič doprovodného týmu Veka Man Racing, dvaapadesátiletý Nizozemec Frank Deenen, kterého smetl jeden z tamních ruských kamiónů. Deenen byl v minulém roce členem posádky týmu Aleše Lopraise. Sport.cz o tom informoval navigátor týmu KM Racing Martin Macík.

Foto: veka-racing.nl

Dvaapadesátiletý řidič Frank Deenen z týmu Eurol VEKA Man Rally přišel o život ještě před startem Silk Way Rally.

Článek

„Bohužel ještě před začátkem soutěže se stala nepříjemná věc a to je úmrtí řidiče doprovodného vozidla týmu Veka Man, kterého smetl nějaký místní ruský kamión. Kvůli této události se tým Veka Man rozhodl odstoupit," uvedl Macík pro Sport.cz.

Podle oficiálních stránek soutěže byl obětí Frank Deenen, který v minulém roce startoval na Silk Way Rally jako člen týmu Aleše Lopraise, kde byl oficiálně veden jako mechanik. „Je to obrovská tragédie," řekl Právu Aleš Loprais. „Frank rallye miloval. Vůbec nevím, kde a jak k té nehodě došlo. Jeho smrt vrhla stín na celou rallye, na atmosféře je to hodně znát," přiznal český jezdec.

Strašná zpráva

„Pro nás všechny je to strašná zpráva. Soucítíme s rodinou i jeho přáteli," prohlásil na webu stáje Veka Man její šéf Peter Versluis. "Všem účastníkům moskevských přejímek je událostí velmi líto, jejich lidský rozměr samozřejmě zastínil sportovní stránku kategorie kamiónů, v níž bude elitní holandská sestava rozhodně chybět," poznamenal Macík.

Pátý ročník Silk Way Rally se koná od 5. do 13. července. Slavnostní start se znovu uskuteční na Rudém náměstí v Moskvě, cíl je ve městě Astrachaň. Na startu bude také šest českých posádek s kamiónem.

Reklama

Související témata: