Hlavní obsah

Další posila z NHL dorazila do Prahy. Žralok Hertl je na MS velmi natěšený

Praha

Pětadvacetiminutové zpoždění, ani chladné počasí v Praze nepokazily náladu útočníkovi San Jose Tomáši Hertlovi, který v pátek večer přicestoval ze slunné Kalifornie, aby posílil českou hokejovou reprezentaci pro domácí světový šampionát.

Přílet Tomáše HertlaVideo: Sport.cz

 
Článek

Bývalý slávistický forvard má za sebou druhou sezónu v NHL. Po předloňském fantastickém startu do slavné soutěže přišlo vážné zranění, v závěru roku 2013 odnesl zákrok kapitána Los Angeles Dustina Browna natrženými postranními vazy v koleni. Kvůli tomu přišel o zbytek základní části a také účast na olympiádě v Soči.

V letošní sezóně odehrál v barvách San Jose všech 82 zápasů, v nichž zaznamenal 31 bodů za 13 branek a 18 asistencí. Radost mu kalil fakt, že Žraloci zůstali před branami play off. Sezónu však ještě končit nechce. Velmi rád proto přijal pozvánku trenéra Vladimíra Růžičky, aby posílil národní tým na domácím MS, vrcholné akci roku pro Českou republiku.

"Jsem hodně natěšenej. Jako malej kluk jsem v roce koukal na MS 2004 v televizi, teď si na něm zahraju i já," těší se jednadvacetiletý forvard, kterho zaskočily nízké teploty panující momentálně v Česku. Na letišti v Ruzyni se stejně jako Jakub Voráček objevil jen v žabkách a šortkách.

Hertl se chce v Česku co nejrychleji aklimatizovat. "Musím se přehodit na český čas," uvedl mladý útočník. O víkendu si zatrénuje s obráncem Ondřejem Němcem ve Velkých Popovicích, v úterý se pak připojí k reprezentaci. "Chtěl bych nastoupit do obou zápasů s Finskem (středa a pátek), abych si zvykl na širší kluziště," řekl Hertl.

Reklama

Související témata: