Hlavní obsah

Lidi nechtějí koukat na blamáž. A snad viděli, že jsme hráli naplno, věří Pavelec

Praha

Poprvé na šampionátu nastoupil od začátku zápasu do branky a rozhodně se nenudil. Kanaďané na Ondřeje Pavelce vyslali 38 střel, pět jich český gólman pustil, šestý gól inkasoval v power play.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jordan Eberle z Kanady překonává českého brankáře Ondřeje Pavelce.

Článek

V čem Kanaďané český tým přehráli?

Myslím, že to bylo lepší, než ukazuje skóre. Dvě třetiny se hrál vyrovnaný zápas, možná jsme byli i lepší, pak nám dali ve třetí góly z přesilovek, to už bylo těžké. Škoda třetího gólu, který jsme dostali po našem srovnání, tam jsme měli trochu problém u nás ve třetině.

Takže i z porážky se snažíte vzít spíše to pozitivní?

Každá porážka štve, kór na domácím turnaji. Chtěli jsme Kanadu porazit. Myslím, že jsme hráli výborně i přesilovky, škoda, že jsme z nich nedali góly. Ale nebudeme proměňovat dvě tři přesilovky každý zápas. Musíme trochu zapracovat na oslabení.

V některých situacích Kanaďané naplno předváděli své herní kvality.

Kanada má tolik hráčů na výběr, že může sestavit tři čtyři týmy. Je těžké říct, že to bylo výborné, když jsme prohráli 3:6. Ale byli jsme v tom zápase. Samozřejmě jsme udělali chyby, ale oni taky měli problémy u nich ve třetině, my měli šance, které jsme nedali. Myslím, že se nemusíme stydět.

I ve třetím zápase na turnaji jste brzy prohrávali, ale dokázali jste se do utkání vrátit.

Tu situaci jsem si měl trochu víc pohlídat u tyče, puk se vrátil o sloupek brány zpátky. Ale s námi to nic neudělalo, hráli jsme dál. A když se podíváte na ostatní výsledky, nebývá to 1:1 nebo 2:1. V hokeji padá hodně gólů na velkém hřišti, kde se ti výborní hráči těžko brání. Když bruslí, vždycky někoho objedou. Nesmíte se vzdávat, tady 3:0 není jako 3:0 ve fotbale. Musíte hrát naplno, lidi to vidí. Platí nemalé peníze za to, aby koukali na hokej, ne na nějakou blamáž. A myslím, že i přes porážku 3:6 snad viděli, že jsme hráli naplno.

Po třech zápasech máte čtyři body. Jaká je to výchozí pozice do dalších duelů?

Je to pořád úvod turnaje, měli jsme těžký začátek proti výborným týmům. Měli jsme tři zápasy ve čtyřech dnech, což v takovém horku není sranda, teď si odpočineme. Jasně, že jsme chtěli mít devět bodů, ale mohlo jich být i míň.

Reklama