Hlavní obsah

Pljuščenko chce z olympiády ve Vancouveru přivézt medaili

PRAHA

Jevgenij Pljuščenko se příští rok vrátí k soutěžnímu krasobruslení. Šestadvacetiletý Rus se již pilně připravuje na příští sezónu, v níž by chtěl do své sbírky přidat další olympijskou medaili. „Rád bych příští rok ve Vancouveru byl mezi nejlepšími třemi, a pokud to vyjde, chtěl bych bojovat o nejvyšší příčku,“ prohlásil Pljuščenko.

Článek

„Již se pilně připravuji na příští sezónu,“ prohlásil úřadující olympijský vítěz Jevgenij Pljuščenko, který v Praze představil svou novou show Králové ledové arény, jež se začátkem dubna uskuteční v O2 aréně. „I když sem přijedeme potřetí, tohle bude zcela jiná show. Chystáme úplně nový program,“ vysvětloval Pljuščenko.

I jeho „dvorní“ houslový virtuos Edvin Marton v Praze představí nové skladby. Kromě Pljuščenka se v O2 aréně představí divákům také italská krasobruslařka Carolina Kostnerová, několikanásobná mistryně Evropy Surya Bonalyová, Švýcar Stéphane Lambiel, Tomáš Verner a Kanaďan Kurt Browning, který jako první muž na světě skočil čtverný skok.

Z olympiády chce další medaili

Ruský krasobruslař na show předvede také svůj nový krátký program, se kterým se chce příští rok předvést na olympijských hrách ve Vancouveru. „Je dobré svůj program předem zajet a zjistit, jak bude působit na lidi. Denně dvakrát až třikrát trénuji. Věnuji se také všeobecné fyzické přípravě a také hubnu,“ přiznal trojnásobný mistr světa.

Původně se měl ke sportovnímu krasobruslení vrátit už letos, nakonec však své plány změnil. „Loni v létě jsem začal pořádně trénovat, měl jsem i čtyři soustředění. Ale trochu jsem to přehnal a začala mě bolet kolena. Musel jsem se pak léčit v Německu, kde jsem dostával injekce. Věděl jsem, že bych nejezdil dobře, proto jsem návrat odložil,“ vyprávěl Pljuščenko.

„Vracet se po třech letech je těžké, ale risknul jsem to,“ řekl pětinásobný mistr Evropy. Návrat zatím plánuje na září. „Nejdříve se chci zúčastnit menších závodů na území Ruska, poté pomalu přejdu k mezinárodním závodům. Musím se také dostat do ruské reprezentace,“ plánoval Pljuščenko. „Následně bych rád jel mistrovství Ruska, Evropy a na olympiádě ve Vancouveru. Tam bych chtěl být mezi nejlepšími třemi, a pokud to vyjde, rád bych bojoval o nejvyšší příčku,“ dodal fenomenální krasobruslař.

Reklama