Hlavní obsah

Cruz: Zasloužím si více peněz

nfl.cz

Wide receiver New Yorku Giants – Victor Cruz, který byl před začátkem sezóny pro mnohé fanoušky neznámým hráčem, si podle vlastních slov zaslouží za své letošní výkony lepší plat.

Foto: gettyimages.com

Cruz překonal rekord Giants v počtu zachycených yardů za sezónu

Článek

V roce 2010 podepsal Cruz jako volný hráč s Giants dvouletý kontrakt, podle něhož by si měl v následující sezóně vydělat 490.000 dolarů, což je sice pohádkový plat pro běžného smrtelníka, nikoli však pro profesionálního fotbalistu, který navíc během letošní sezóny zachytil 82 přihrávek pro 1.536 yardů a 9 touchdownů a který se tak zařadil k nejlepším wide receiverům v lize.

„Upřímně, díky tomu, co jsem tento rok dokázal, a to nejen podle statistik, mám pocit, že jsem se zařadil k top hráčům v lize. A myslím si, že je naprosto přirozené, když cítím, že by mělo přijít zvýšení platu.“

Pětadvacetiletý Cruz se umístil v počtu zachycených yardů za sezónu za wide receiverem Detroitu Lions - Calvinem Johnsonem – a wide receiverem New Englandu Patriots - Wesem Welkerem a jeho 5 zachycených touchdownů, které měly délku 65 yardů a více, jsou druhým nejlepším výkonem v historii NFL.

„Mí agenti se o všechny tyto záležitosti postarají. Já se budu soustředit pouze na záležitosti týkající se fotbalu. Oni se postarají o kontrakt.“

Generální manažer Jerry Reese řekl, že se Giants v hodnocení hráčů stále nacházejí v počáteční fázi a že magamenent týmu zatím neprojednával platové ohodnocení hráčů.

Reese také dodal, že hráči po vítězství v Super Bowlu chtějí vyšší plat, což označil za „dobrý problém“, který přichází s vítězstvím Lombardi Trophy.

„Když vyhrajete Super Bowl, každý si hned myslí, že má velký podíl na tom, že jsme vyhráli. V tomto případě je dobré mít takovýto problém, protože to znamená, že jste vyhráli. Tohle je součást offseasonu. V offseasonu jsou vždy problémy s kontrakty. O tom je offseason. Musíte se vypořádat se smlouvami a rozhodnout o tom, kdo zůstane a kdo odejde,“ řekl Rees.

Očekává se, že Giants nabídnou svému plejmejkrovi lukrativní kontrakt. Možná to byl právě Cruz, kdo 99yardovým touchdownem proti Jets, který odstartoval New Yorku sérii šesti vyhraných zápasů v řadě, zachránil sezónu pro „Big Blue“, která skončila vítězstvím v Super Bowlu. Také v posledním zápase základní části dopomohl Cruz svému týmu 74yradovým touchdownem k výhře nad Dallasem Cowboys. Díky vítězství nad Cowboys se Giants probojovali do playoff. V NFC Championship game zachytil Cruz proti San Franciscu 49ers 10 přihrávek pro 142 yardů a v Super Bowlu pomohl Giants k vítězství nad Patriots zachyceným touchdownem v prvním poločase.

Na Cruze se v průběhu sezóny začaly soustředit obrany soupeřů. V zápase proti Patriots byl Cruz ve slotu často zdvojován a je si jistý tím, že si na něj ostatní týmy dají v následující sezóně ještě větší pozor.

„Jsem si jistý tím, že už o mně ostatní týmy budou vědět a nebudou si naivně myslet, že jsem měl jen tenhle a tamten zápas dobrý,“ řekl Cruz. „Je to jen o tom, abych pochopil, kdo mě bude zdvojovat a jak se proti mě budou snažit hrát.“

Reklama