Hlavní obsah

NFL uvažuje o změně pravidel prodloužení v základní části

nfl.cz

Podle renomovaného deníku New York Times zvažuje vedení NFL možnost, že by během základní části zavedlo v prodloužení stejná pravidla, která platí v nastaveném čase během play-off.

Foto: gettyimages.com

Pravidla prodloužení by měla být od příští sezóny stejná v základní části i v playoff

Článek

NFL zavedla nová pravidla v prodloužení, která platí během playoff, již před dvěma sezónami. Podle těchto pravidel má každý tým šanci dostat míč do rukou (poslat na hřiště ofenzívu), pokud však jeden z týmů neskóruje touchdown – v takovém případě zápas končí.

V letošním playoff se dva zápasy dostaly až za rámec normální hrací doby. Broncos vyřadili hned při první akci v prodloužení, během níž zachytil Demaryius Thomas přihrávku od Tima Tebowa a skóroval 80yardový touchdown, Pittsburgh Steelers ze závěrečných bojů o Super Bowl. V NFC Championship Game porazili New York Giants při svém druhém útoku (possesion) proměněným field goalem San Francisco 49ers.

Jeden ze zástupců NFL novinám řekl, že existuje velká pravděpodobnost, že pravidla prodloužení v playoff budou od následující sezóny platit také v základní části. Deník New York Times také napsal, že zástupce vedení NFL nemohl přijít na další pravidlo, které by bylo jiné v playoff a jiné v základní části.

Reklama