Hlavní obsah

Packers jsou blízko dohody o prodloužení kontraktu s Aaronem Rodgersem

nfl.cz

Prezident Green Bay Packers prohlásil před týdnem, že hlavní prioritou Packers je během letošní offseason prodloužit kontrakt se svým lídrem Aaronem Rodgersem. Podle nejnovějších informací jsou velmi blízko uzavření nové dohody.

Foto: gettyimages.com

Aaron Rodgers

Článek

V zákulisí se hovoří o tom, že Rodgers by si měl díky novému kontraktu vydělat v průměru 25 miliónů dolarů ročně, což by z něj učinilo nejlépe placeného hráče v historii NFL. Současným nejlépe placeným hráčem NFL je quarterback Joe Flacco, který podepsal před několika týdny se svým mateřským týmem – Baltimorem Ravens – šestiletý kontrakt na 120,6 miliónů dolarů.

Packers si vybrali Rodgerse do svého týmu v prvním kole draftu v roce 2005. Rodgers strávil první tři roky jako náhradník Bretta Favra. Před sezónou 2008 byl jmenován starting quarterbackem. V roce 2011 dovedl Packers do Super Bowlu XLV, ve kterém porazili Pittsburgh Steelers. Rodgers zkompletoval v tomto zápase 24 z 39 přihrávek pro 304 yardů a 3 touchdowny a byl zvolen nejužitečnějším hráčem v Super Bowlu.

V sezóně 2011 zkompletoval 68,3 % přihrávek pro 4.643 yardů, 45 touchdownů, 6 interceptions a jeho quarterback rating činil 122,5 (rekord NFL). Za tyto výkony byl zvolen nejužitečnějším hráčem roku a vybrán do All-Pro týmu. Packers prohráli během této sezóny v základní části jen jedno utkání, ale v Divisional Round podlehli pozdějším vítězům Super Bowlu – New Yorku Giants.V uplynulé sezóně zkompletoval 67,2 % přihrávek pro 4.295 yardů, 39 touchdownů a 8 interceptions. Packers se umístili s bilancí 11-5 na 1. místě v divizi NFC North. Ve Wild Card Game porazili Minnesotu Vikings. O týden později podlehli v Divisional Round pozdějšímu účastníkovi Super Bowlu – San Franciscu 49ers.

Rodgers podepsal s Packers v roce 2008 šestiletý kontrakt na 65 milionů dolarů (20 milionů dolarů garantovaných). V letošní sezóně si má vydělat 9,25 milionů dolarů, v následující 10,5 milionů dolarů a v roce 2015 se stane volným hráčem.

Reklama