Hlavní obsah

VIDEO: Bolt má po havárii jen lehce zraněnou nohu

KINGSTON

Středeční autonehoda by hvězdnému jamajskému sprinterovi Usainu Boltovi neměla příliš narušit atletický program. Trojnásobný olympijský vítěz a světový rekordman si lehce poranil levou nohu, ale není vyloučeno, že poběží podle plánu na sobotním mítinku v Kingstonu.

Článek

"Je mi dobře," řekl podle agentury AFP Bolt, když opouštěl nemocnici ve Spanish Town s obvázanou nohou. Podle svého manažera Normana Pearta si ji neporanil přímo při karambolu, ale při vystupování z auta.

"Podstoupí další vyšetření a během 48 hodin se rozhodne, jestli v sobotu poběží," uvedl Peart. Další start má Bolt naplánovaný na 17. května, kdy by měl absolvovat exhibiční závod na 150 metrů na ulici v Manchesteru.

Dvaadvacetiletý hrdina loňské olympiády havaroval jen pár hodin poté, co mluvil s českými novináři po telefonu na tiskové konferenci ke Zlaté tretře, kde bude v červnu hlavní hvězdou.

Podle policie Bolt překročil na dálnici povolenou rychlost a na mokré vozovce ztratil kontrolu nad svým vozem BMW M3, který dostal od svého sponzora firmy Puma za triumfální představení v Pekingu. Se sportovním automobilem vjel do příkopu a výrazně ho poničil. Po havárii zamířil do nemocnice i se svým bratrem a jejich dámským doprovodem.

Reklama