Hlavní obsah

Drahotová bude jezdit u Šimůnka, ale cyklokrosové bahno ji neláká

Praha

Při sobotním vyhlašování Atleta roku byla nejčastějším hostem na pódiu. Vedle devátého místa v hlavní anketě pobrala Anežka Drahotová druhý rok po sobě ocenění pro nejlepší juniorku roku a k tomu přibrala cenu pro objev roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Chodkyni Anežce Drahotové to při vyhlášení Atleta roku slušelo.

Článek

Osmnáctiletá chodkyně si v minulých dnech zároveň pojistila cyklistickou budoucnost. Spolu se svým dvojčetem Eliškou se stala členkou nově založeného Teamu Šimůnek, který zaštiťuje bývalý juniorský mistr světa v cyklokrosu.

Průlomová sezóna

Drahotová má za sebou průlomovou sezónu. Stala se juniorskou mistryní Evropy v chůzi, ve stejné disciplíně ohromila nebojácným projevem a sedmým místem při seniorském světovém šampionátu v Moskvě. V září si pak odbyla i premiéru na cyklistickém světovém šampionátu ve Florencii, kde mezi juniorkami dojela devatenáctá.

Kombinovat oba sporty hodlá i nadále. Zatímco v atletice zůstane ještě rok juniorkou, mezi cyklistkami už povýší do kategorie do 23 let. „Tam už to nejde dělat na amatérské úrovni,“ vysvětluje, proč jí přesun do cyklistického týmu syna čtyřnásobného mistra světa přijde vhod.

„Bude to posun zejména po materiální stránce. Mám slíbená nějaká kola, domluvené závody, kde bude i tým mechaniků,“ pochvaluje si Drahotová.

Potřebuje odpočinek

Následovat Radomíra Šimůnka do cyklokrosového terénu se jí ale nechce. „Byla jsem se teď podívat na mistrovství Evropy, které se jelo celé v bahně, to mě moc neláká,“ usmívá se při vzpomínce na šampionát v Mladé Boleslavi. „Hlavně by to bylo prodlužování sezóny, cyklokrosařům začíná na podzim šňůra závodů a já potřebuju odpočinek,“ vysvětluje.

Po dlouhé sezóně si klasickou dovolenou nedopřála, jen regeneraci v lázních. „Už se těším na zimní přípravu,“ hlásí sportovní nezmar. Příští rok pro ni bude atletickým vrcholem juniorské mistrovství světa v americkém Eugene.

Stane se po oštěpařce Klimešové a dálkařce Ščerbové (nyní Rosolové) třetí českou juniorskou mistryní světa? „Ta špička bude podobná jako letos na Evropě, jen k Ruskám přibudou i Číňanky a Mexičanky,“ vyhlíží šampionát.

Reklama