Hlavní obsah

Budu se víc hlídat, slibuje ponaučený Maslák. Z Prahy chce dvě medaile

Praha

První varování dostatečně neakceptoval, tak mu tělo vystavilo stopku do konce sezóny. Sprinter Pavel Maslák toho po zisku halového titulu mistra světa v létě mnoho nestihl, svalový problém ukončil jeho závodní snažení už v červenci.

Foto: Roman Gomola

Pavel Maslák se protahuje na soustředění v Harrachově.

Článek
Fotogalerie

V přípravě na příští sezónu je třiadvacetiletý Maslák fit, a jak doufá, i chytřejší. „Ponaučil jsem se do příštích let. Dvakrát jsem se narval, i když jsem žádné píchnutí necítil, asi mám posunutý práh bolesti. Budu se víc hlídat,“ slibuje český rekordman.

Se závody začne pomaleji

Už teď věnuje víc času regeneraci, s trenérem Daliborem Kupkou si upraví i program sezóny. „Asi jsme po hale spěchali a první závody byly moc brzo. Příští rok budeme začínat pomaleji a soustředit se směrem k vrcholu,“ plánuje havířovský rodák.

Díky dlouhé pauze, premiérové v jeho kariéře, si alespoň pročistil hlavu. „Válel jsem se v Řecku u moře,“ usmívá se. „A s přípravou jsem začal o měsíc dřív než skupina. Chodil jsem plavat, klusat, hýbal jsem se a jsem na tom teď líp než před rokem,“ hlásí s optimismem směrem k březnovému halovému mistrovství Evropy v pražské O2 Areně.

Na šampionátu bude zřejmě největším českým esem, z posledního halového ME v Göteborgu přivezl individuální zlato a bronz se štafetou.

„Když se povede obhajoba, bude to super. A se štafetou bych chtěl také medaili. I ostatní kluci teď zrychlili, poběží se rovnou finále, kde máme jako pořadatelé místo jisté, tak by to mohlo jít,“ doufá rychlík Maslák, jenž si přidal do sbírky tetování další na levém předloktí v Morseově abecedě. „Souvisí to s rodinou, ale víc neřeknu,“ tajemně se usmívá.

Reklama

Související témata: