Hlavní obsah

Dvořák svým nástupcům malinko závidí. Ale šampionát si užije i jako šéftrenér

Michal OsobaPrávo

Mohli by se ráno probudit ve své posteli a vyrazit na závody. Jenže nikdo z českých atletů této možnosti během halového mistrovství Evropy v Praze nevyužije, výprava bude fungovat v obdobném režimu jako na šampionátech v zahraničí.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sprinter Pavel Maslák (vlevo) a šéftrenér Českého atletického svazu Tomáš Dvořák vyhlížejí halový evropský šampionát v Praze.

Článek

„I když je atletika veskrze individuální sport, budeme jeden tým i na hotelu," těší šéftrenéra Tomáše Dvořáka. „Myslím, že to je rozumné, člověk se nemusí starat o přepravu a další věci. A v hotelu ta postel taky nebude špatná," ujišťuje Dvořák.

V týmu zatím 44 atletů

„Někteří zjišťovali, jestli po skončení své finálové disciplíny mohou z hotelu odcestovat, ale většina se naopak ptá, jestli budou moct ještě vyrazit do haly. Případně i na závěrečnou party," usmívá se Dvořák.

V hotelu Clarion Congress, kde budou mít atleti sraz ve středu odpoledne, by tak mělo bydlet 44 českých reprezentantů. Jako zatím poslední splnil limit překážkář Martin Mazáč, pozvánku dostal i sedmibojař Marek Lukáš, naopak jeho kolegyně Kateřina Cachová ještě musí čekat. Nominační období končí v neděli, ale atleti už do té doby prakticky nemají kde závodit.

Bývalý desetibojař Dvořák svým nástupcům mistrovství Evropy před domácím publikem malinko závidí. „Vím, že tady ten šampionát bude, už tři roky a stejně jsem nešel do toho, abych se na něj připravoval. Tak si ho užiju i jako šéftrenér," vtipkoval.

Reklama

Související témata: