Hlavní obsah

Cyklistku Huříkovou trápí viróza, nepojede na mistrovství světa

Česká cyklistka Tereza Huříková nepojede na silniční mistrovství světa, které se uskuteční od středy do neděle ve švýcarském městě Mendrisio. Důvodem je viróza, kvůli které už pět dnů nemůže trénovat.

Článek

Někdejší juniorská mistryně světa chtěla na šampionátu absolvovat alespoň časovku. "Ale špatně se mi dýchá, a proto nemá vůbec cenu na mistrovství jet. Dost mě to mrzí, ale nedá se nic dělat," uvedla Huříková, která si start na mistrovství světa zajistila ziskem titulu v časovce na červnovém národním šampionátu.

"Přivezla si nějakou infekci ze světového šampionátu (horských kol) z Austrálie a od té doby není stále v pořádku," řekl v pondělí ČTK k neúčasti své svěřenkyně kouč Jiří Lutovský. Huříková již nestartovala na dvou závěrečných závodech Světového poháru bikerek ve švýcarském Champéry a o uplynulém víkendu ve Schladmingu v Rakousku.

Českou ženskou cyklistiku tak bude na mistrovství světa zastupovat pouze Martina Růžičková, která se postaví na start časovky i závodu s hromadným startem.

Reklama