Hlavní obsah

Štybar dojel v Loenhoutu druhý za mistrem světa Albertem

Loenhout

Ani při třetím cyklokrosovém startu v sezóně se Zdeněk Štybar nedočkal vítězství. Bývalý dvojnásobný mistr světa dnes v pátém závodu seriálu bpost bank Trofee v belgickém Loenhoutu nestačil na úřadujícího světového šampiona Nielse Alberta a dojel druhý. Třetí místo obsadila mezi ženami Kateřina Nash.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Zdeněk Štybar.

Článek

Štybar měl ještě při nájezdu do závěrečného okruhu na Alberta mírný náskok, ale nakonec za ním zaostal o 16 sekund. "Nezrychlil jsem, jenom jsem měl štěstí, že jsem zvolil lepší stopu," komentoval své vedení v úvodu posledního kola. "Měl jsem něco k dobru, ale proti Albertovi v jeho současné formě bych potřeboval jinou rychlost. Nemám to v nohách, protože jsem v minulých týdnech nejezdil speciální cyklokrosové tréninky," uvedl Štybar, jenž má v plánu ukončit sezónu v terénu po mistrovství republiky.

Při startu v předchozím závodu bpost bank Trofee v Essenu sice Štybar dojel první, ale protože ve spurtu poslal k zemi Jana Denuwelaereho, byl odsunut na čtvrtou pozici. V nedělním podniku Světového poháru v Zolderu skončil třetí.

Šimůnek bude závodit za nový belgický tým

Radomír Šimůnek změní se vstupem do nového roku tým. Po vypršení smlouvy se stájí BKCP Powerplus, v níž strávil tři roky, se stane členem nového belgického celku Kwadro-Stannah. Devětadvacetiletý český jezdec má být lídrem týmu, jehož vznik inicioval dosavadní Šimůnkův zaměstnavatel s cílem podporovat hlavně mladé zahraniční jezdce.

Zpočátku bude jediným týmovým kolegou syna bývalého mistra světa Mariusz Gil z Polska, později přijdou další cyklokrosaři. Sportovním ředitelem stáje bude někdejší světový šampion Nizozemec Adrie van der Poel.

Cyklokrosový závod série bpost bank Trofee v Loenhoutu (Belgie):
Muži:
1. Albert (Belg.) 57:36
2. Štybar (ČR) -16
3. Pauwels -56
4. Vantornout -1:01
5. Peeters (všichni Belg.) -1:32
6. Van Amerongen (Niz.) -1:47
10. Šimůnek (ČR) -2:21.
Ženy:
1. Cantová (Belg.) 39:26
2. Harrisová (Brit.) stejný čas
3. Nash -12
11. Havlíková
19. Mikulášková (všechny ČR).

Reklama