Hlavní obsah

Paralympionik Ježek dosáhl na další jedinečnou metu. Vyhrál počtvrté v řadě Světový pohár

Segovia

Ještě nikomu se něco takového nepovedlo. Jiří Ježek jako vůbec první handicapovaný cyklista vyhrál počtvrté v řadě Světový pohár. Devětatřicetiletý paralympijský vítěz a několikanásobný mistr světa završil další triumf v SP o víkendu ve španělské Segovii, kde uhájil celkové prvenství třetím místem v časovce i silničním závodě.

Foto: skoda-auto.cz

Jiří Ježek na archivním snímku během časovky na Tour de France

Článek

"Musím přiznat, že tyhle dva finálové závody mě nezastihly v úplně nejlepší formě. Uhájit vedení ve Světovém poháru bylo o to těžší," přiznal Ježek. Páteční časovkou na 22 km se podle svých slov protrápil, v neděli v hromadném závodě musel skončit nejhůře sedmý, což se mu ve španělském vedru povedlo. Převzal tak počtvrté křišťálový pohár.

"Je to skvělý pocit, byl to asi můj největší cíl pro letošní silniční sezónu. Teď si chci trochu odpočinout a na přelomu srpna a září mě čeká mistrovství světa v americkém Greenville," dodal cyklista, který má po autonehodě z roku 1985 amputovanou pravou nohu pod kolenem.

Celkové prvenství ve Světovém poháru vybojoval v Segovii také v nové kategorii handbikerů s největším handicapem H1 Patrik Jahoda. Ivo Koblasa v kategorii C2 i Jiří Bouška v C4 skončili celkově druzí.

Reklama

Související témata: