Hlavní obsah

Českým sálovým cyklistům vstup do mistrovství světa nevyšel

Brno

Petr Skoták s Pavlem Šmídem vstoupili do turnaje v kolové na mistrovství světa v Brně těsnou prohrou se Švýcary 3:4. Nedařilo se ani krasojezdcům. V kvalifikaci čtveřic skončilo české kvarteto na posledním pátém místě a neprobojovalo se do sobotního finále. V soutěži dvojic kategorie open obhájili suverénně titul André a Benedikt Bugnerové z Německa. Nejlepší český pár Tomáš Grůna, Klára Kovářová obsadil desáté místo.

Článek

Skoták se Šmídem vstoupili do duelu se Švýcarskem nervózně a nabídli soupeři získat dvoubrankový náskok. Po změně stran už prohrávali 1:4. Podařilo se jim pak snížit na rozdíl jediného gólu a nastřelili třikrát tyčku, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

"Vstup do turnaje byl hodně těžký. Švýcaři z nervózního začátku vytěžili více. Naše hra se ve druhém poločase po zklidnění zlepšila a vypadali jsme mnohem lépe. Myslím si, že další zápasy ukážou výkonnostní vzestup," řekl trenér českého páru Pavel Petrovský.

V krasojízdě se Grůnovi s Kovářovou nepodařilo dosáhnout na osmé místo. "Zajeli jízdu na hranici svých možností a bez pádu, na lepší výsledek to ale nestačilo," konstatoval trenér krasojezdců Bob Horváth. Další český pár Jaroslav Vrána, Adéla Přibylová obsadil 12. místo.

V sobotu se budou rozdělovat tituly v krasojízdě čtveřic a žen jednotlivkyň.

Mistrovství světa v sálové cyklistice v Brně:
Krasojízda:
Dvojice open - finále:
1. A. Bugner, B. Bugner (Něm.) 162,57
2. F. Allgäuer, Mathisová (Rak.) 138,87
3. Rauch, Breitenbachová (Něm.) 133,22
4. J. Allgäuer, Gasserová (Rak.) 117,94
...10. Grůna, Kovářová 88,17
12, Vrána, Přibylová (všichni ČR).
Kolová - skupina A:
Schnetzer, Bröll (Rak.) - Baudu, Martens (Belg.) 6:3
Berner, König (Něm.) - Meyer, Seyfried (Fr.) 3:1
Schneider, Planzer (Švýc.) - Skoták, Šmíd (ČR) 4:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články