Hlavní obsah

Zlatý šampión z Londýna na startu, později i superstar z Chelsea

Skvostné obsazení bude mít sobotní závod Trans Brdy, což je úvodní podnik seriálu bikerů Kolo pro život. Na startu zahajovacího dílu šestnáctého ročníku série bude olympijský medailista z Londýna v cross-country Jaroslav Kulhavý či trojnásobný mistr světa ve skifu Ondřej Synek. Velkým lákadlem pro fanoušky je i další z elitních bikerů Ondřej Cink, jenž má na kontě rovněž start pod pěti kruhy v roce 2012.

Foto: Foto: Michal Červený

Jaroslav Kulhavý.

Článek

Kulhavý, který se letos už blýskl triumfem v etapovém klání Cape Epic, je tváří seriálu. Na startu v Dobřichovicích bude i přesto, že jej v neděli čeká závod v cross country na rakouské půdě. „Potřebujeme sbírat body do žebříčku směrem k olympijským hrám v Riu," vysvětluje třicetiletý rodák z Ústí nad Orlicí.

„Nicméně v Brdech je většinou největší konkurence, jedná se o nejnáročnější závod ze seriálu, který chce každý vyhrát. Dost možná pojedu jen v tréninkovém tempu," nemá ještě zcela jasno Kulhavý.

Sám se právě ze seriálu Kolo pro život odrazil na výsluní. „Závody jsou výborně organizované. Mnoho lidí je upřednostňuje před Českým pohárem. Pamatuji si, že jako juniorský mistr světa jsem první závod s duhovým dresem absolvoval při Trutnovské padesátce," vypravuje Kulhavý.

V průběhu roku se fanoušci cyklistiky i samotní startující bikeři mohou setkat při závodech s dalšími českými sportovními celebritami. Účast přislíbila rychlobruslařka Martina Sáblíková, pro níž půjde o zpestření tréninku.

Chystá se i start fotbalové superstar z Chelsea, brankáře Petra Čecha. Ten se stal novým majitelem seriálu. „Líbí se mi myšlenka, že díky závodu může prožít krásný den celá rodina. Kolo je u nás fenoménem. Sám pojedu jeden nebo dva závody," přislíbil Čech.

Loňského patnáctého ročníku seriálu se zúčastnilo 22 500 bikerů, v letošním roce organizátoři očekávají během šestnácti závodů ještě větší účast. Závody jsou znovu rozděleny do čtyř kategorií, samozřejmostí je dětská Junior Trophy.

Program seriálu Kolo pro život 2015
25. dubna Trans Brdy (Dobřichovice u Prahy)
2. května Hustopeče Agro Tour
16. května Mladá Boleslav Tour
30. května Jestřebí hory (Havlovice nad Úpou)
6. června Ještěd Tour (Liberec)
20. června Orlík Tour (Vystrkov)
27. června Vrchlabí-Špindl Tour
4. července Bikemaraton Drásal (Holešov)
25. července Praha-Karlštejn Tour (Velká Chuchle)
1. srpna Šumavský MTB maraton (Zadov)
15. srpna Karlovarský AM bikemaraton
22. srpna Manitou Železné hory (Chrudim)
5. září Znojmo Burčák Tour
19. září Plzeňská padesátka
26. září Oderská mlýnice (Klokočůvek u Oder)
3. října Vysočina Arena Tour (Nové Město na Moravě)

Reklama