Hlavní obsah

Závod Kolem Lombardie vyhrál po útoku ve sjezdu Nibali

Italský cyklista Vincenzo Nibali vyhrál závod Kolem Lombardie a připsal si nejvýznamnější vítězství v jednodenních klasikách v kariéře. Člen týmu Astana, jenž má na kontě triumfy ze všech tří Grand Tours, zaútočil ve sjezdu zhruba 17 km před cílem a sólovou jízdu proměnil ve vítězství.

Foto: Claudio Peri, ČTK/AP

Vincenzo Nibali míří za triumfem v závodu kolem Lombardie.

Článek

Třicetiletý Nibali měl po 245 km v cíli v Comu náskok 21 sekund před Španělem Danim Morenem a 32 sekund před třetím Francouzem Thibautem Pinotem. Čtvrtý dojel Španěl Alajandro Valverde, letošní vítěz hodnocení WorldTour, jejímž posledním dílem Lombardie byla.

Nibali si vítězstvím ve 109. ročníku slavného závodu vynahradil zklamání z Vuelty, z níž byl koncem srpna vyloučen kvůli tomu, že se nechal táhnout týmovým vozem. V předposledním dnešním klesání potvrdil, že není náhodou považován za jednoho z nejlepších sjezdařů ve světovém pelotonu.

"Nejdříve jsem chtěl zaútočit ve stoupání, ale pak jsem zjistil, že to musím udělat jinak. Byl to fantastický den, celý tým pracoval velmi dobře," řekl Nibali po prvním vítězství na jednom z pěti takzvaných "Monumentů". K těm se řadí ještě závody Milán-San Remo, Kolem Flander, Paříž-Roubaix a Lutych-Bastogne-Lutych.

Jednorázový závod Kolem Lombardie (WorldTour) - 245 km
1. Nibali (It./Astana)6:16:28 hod.
2. Moreno (Šp./Kaťuša)-21 s
3. Pinot (Fr./FDJ)-32
4. Valverde (Šp./Movistar)-46
5. Rosa (It./Astana)''
6. Nieve (Šp./Sky)''
7. Gallopin (Fr./Lotto)-56
8. Chaves (Kol./Orica)''
9. Henao (Kol./Sky)''
10. Brambilla (It./Etixx-Quick-Step)-1:10 min.

Reklama

Související témata: