Hlavní obsah

Westwood v Malajsii stále vede, ale už jen o ránu

Kuala Lumpur

Náskok Angličana Lee Westwooda se v sobotním třetím kole Maybank Malaysian Open smrskl ze čtyř úderů na jedinou ránu. Jeho krajan Andy Sullivan zahrál výborných 66 ran a výrazně se na něj dotáhl. V nedělním finále se tak dá čekat anglický souboj o titul. Čtyřicetiletý Westwood půjde do finále se čtrnácti ranami pod par, Sullivan je o ránu zpět, třetí Francouz Julien Quesne ztrácí čtyři rány.

Foto: Lai Seng Sin, ČTK/AP

Lee Westwood.)

Článek

Sullivan skončil minulý měsíc druhý na marockém podniku European Tour Trophée Hassan II a v sobotu na hřišti v Kuala Lumpuru řádil. "Hrál jsem dobře a snažil jsem se omezit chyby na minimum. Udělal jsem jen snad jen jedinou," liboval si golfista, který jediné bogey na čtyřce doprovodil ve skórkartě sedmi birdie. Díky tomu má velkou šanci sáhnout si v neděli na premiérový evropský titul.

Sullivan přiznal, že v závěru už byl celkem unavený. "Na patnáctce a šestnáctce jsem švihal trochu ospale, ale naštěstí jsem neztratil žádnou ránu. Naopak jsem si dobrým puttem do birdie na šestnáctce pomohl udržet dobrou výchozí pozici," doplnil.

Westwood mohl jít do finále s náskokem dvou ran, ale po bogey na osmnáctce to bude mít obtížnější. "Nehrál jsem tak dobře jako v prvních dvou dnech," utrousil čtyřicetiletý zkušený Angličan, který zahrál ve čtvrtek a v pátek 65 a 66 ran. "Dnes bylo opravdu horko, navíc jamky měly těžké navrtání. Avšak stále vedu, a to mě těší," dodal Westwood.

Reklama

Související témata: