Hlavní obsah

Jandova sestra neměla slov, otce štvalo, že ho k synovi nepustili

BISCHOFSHOFEN

Hurónským křikem reagoval Milan Janda na synův triumf. Skokan na lyžích Jakub Janda se v pátek v Bischofshofenu stal společně s Finem Jannem Ahonenem vítězem Turné čtyř můstků a jeho otec i sestra byli pod můstkem plni dojetí.

Článek

"Hoši, to je bomba!" řval radostí Milan Janda, když vyšlo najevo, že jeho sedmadvacetiletý syn vyhrál spolu s Ahonenem. "Nemám slov. Je to prostě úžasné," řekla Jandova sestra Radana, která je stejně jako skokan spíše klidná a na rozdíl od otce uzavřená. "Nevím, co bych k tomu měla více říci," dodala.

Jandův otec měl chvíli po dokončení závodu vztek. Pořadatelé ho k synovi nepustili, nemohl se s ním bezprostředně podělit o radost a musel si natáčet vyhlášení s odstupem na video. Dojetí ho ale neopustilo. "To je vidět, ne?" usmál se pod vousy.

Druhý skok nejtěžším v kariéře

Druhý Jandův skok patřil k nejtěžším v jeho kariéře. Musel letět daleko, aby nepřišel o výhru. "Ten skok byl super. Skákal pod obrovským tlakem a ukázal, že je v současné době opravdu nejlepším skokanem. Dokázal velkou věc," uvedl jeho otec.

Jako sluníčko zářil po úspěchu Jandy jeho manažer František Jež. "To je super," hodnotil nejdříve výkon Jandy, ale trochu si i do kamaráda rýpl. "Neporazil šestnáctiletou překážku," řekl Jež, který před šestnácti lety závod v Bischofshofenu vyhrál, zatímco Janda skončil v závodu druhý. "Ale každopádně to je výkon vynikající a pro lidi velký historický moment," dodal Jež.

Jandův otec prý pozorně sleduje, co lidé říkají úspěchu jeho syna. Byl rád, že má hodně fandů, ale také si všiml závisti. "Připadá mi, že je pořád dost lidí, kteří čekají, že přijde nějaký výbuch, aby mu to mohli ukázat," řekl Janda starší.

Reklama