Hlavní obsah

FIS nehodlá zasahovat do sporů kolem MS v Liberci

PRAHA

Mezinárodní lyžařská federace (FIS) pečlivě sleduje napětí okolo organizace světového šampionátu v klasickém lyžování, který se má v roce 2009 konat v Liberci, do situace ale nehodlá nijak zasahovat. Podle šéfa běžeckého úseku FIS Jörga Capola je především na českém svazu lyžařů, aby hladké organizaci mistrovství pomohl.

Foto: archiv

Přípravy MS v klasickém lyžování brzdí pod Ještědem personální spory.

Článek

„Nový organizační výbor potřebuje nějaký čas na zapracování. Na konci září nicméně budeme požadovat zprávu, v jakém stadiu se přípravy běžecké i skokanské části nacházejí. Bylo by ale chybné se domnívat, že jde jen o záležitost Liberce. Jde o záležitost celého českého svazu. Ten dostal důvěru FIS, aby šampionát uspořádal, a vaše vedení následně vybralo jako místo konání Liberec,“ řekl Capol při úterním setkání s novináři.

Podle Capola ale nebude FIS do složité situace nikterak zasahovat. „Do složení organizačního výboru FIS nehodlá mluvit. Vztahy mezi pořadateli nás nezajímají, jde nám jen o to, zda bude vše připraveno pro Světový pohár nebo mistrovství světa,“ uvedl nekompromisně.

Činovník lyžařské federace každopádně věří, že jak mistrovství, tak závody Světového poháru, které mají v nadcházející sezóně připravenost areálů otestovat, v ohrožení nejsou. „Viděl jsme tratě na běh a vypadá to dobře. Vše je prakticky připraveno,“ dodal Capol.

Reklama

Související témata: