Hlavní obsah

Kvalifikací na první závod Turné prošli tři Češi, neuspěl Kožíšek

Do prvního závodu Turné čtyř můstků v Oberstdorfu postoupili Lukáš Hlava, Jan Matura a Roman Koudelka. V kvalifikaci neuspěl z českých reprezentantů jen Čestmír Kožíšek, který obsadil první nepostupové 51. místo. Účast v závodě mu unikla o půl bodu.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Rakouský skokan Gregor Schlierenzauer.

Článek

Nejlépe si dnes vedl Hlava, který obsadil 19. místo výkonem 126 metrů. Jediný český skokan, který dokázal v této sezoně Světového poháru bodovat, se v neděli v prvním kole utká v k.o. souboji s Bulharem Vladimirem Zografským.

"Jsem spokojený, skok byl dobrý. Vyšlo mi to, i když to byly trochu nervy před první kvalifikací. Snad to ze mě spadne a zítra to bude lepší," řekl po závodu Radiožurnálu Hlava, jenž v druhém zkušebním kole skočil ještě o osm metrů dál. "Teď byly o něco horší podmínky, navíc jsem skákal ve staré kombinéze. Novou ještě musím pořádně přeměřit, abych měl jistotu, že je všechno v pořádku," uvedl.

Maturu, který byl v kvalifikaci třiadvacátý, čeká Nor Anders Fannemel. Koudelka se po 25. místě pokusí postoupit přes Fina Lauriho Asikainena. "Jsem spokojený hlavně s tréninkem, protože v kvalifikaci jsem to vyloženě pokazil. Přitom to stačilo a je vidět, že mi to odlétává," pochvaloval si Koudelka, jenž po špatném začátku sezony poslední tři týdny jen trénoval. "Dnes šlo jen o postup, závod je až zítra," doplnil Koudelka.

Roli favorita Turné potvrdil už v kvalifikaci Rakušan Gregor Schlierenzauer. Vedoucí muž Světového poháru získal za skok dlouhý 131,5 metru 149,6 bodu a porazil o 5,6 bodu Nora Anderse Jacobsena.

Kvalifikace na první závod Turné čtyř můstků v Oberstdorfu:
1. Schlierenzauer (Rak.) 149,6 b. (131,5 m), 2. Jacobsen (Nor.) 143,2 (133,5), 3. Loitzl (Rak.) 139,7, ...19. Hlava 128,6 (126), 23. Matura 126,1 (124,5), 25. Koudelka 125,5 (127,5), 51. Kožíšek (všichni ČR) 113,4 (120,5) - nepostoupil.
Dvojice pro 1. kolo: Hlava - Zografski (Bul.), Matura - Fannemel (Nor.), Koudelka - Asikainen (Fin.).

Reklama