Hlavní obsah

Slalomářka Schildová po comebacku na MS ukončila lyžařskou sezónu

Rakouská lyžařka Marlies Schildová po comebacku na nedávném mistrovství světa ve Schladmingu už další závody v této zimě nepojede. Sesazená mistryně světa ve slalomu se rozhodla ukončit sezónu a doléčit zranění kolena, se kterým byla v prosinci na operaci.

Foto: Nathan Bilow, ČTK/AP

Rakouská lyžařka Marlies Schildová.

Článek

"Kvůli opětovným potížím s pravým kolenem musím sezónu definitivně ukončit. Odpočinu si a budu pokračovat v terapii, abych byla fit na příští sezónu," omluvila se na facebooku Schildová z víkendových závodů Světového poháru v Ofterschwangu i následného finále SP v Lenzerheide.

Ve Schladmingu Schildová obhajovala titul ve slalomu pouhé dva měsíce po operaci poškozeného vnitřního kolenního vazu a obsadila deváté místo. Jednatřicetiletá majitelka malých glóbů za celkový triumf v disciplíně z let 2007, 2008 a 2011 stihla před zraněním jen pět startů, z toho pouhé dva závody dokončila; nejlépe byla druhá v listopadovém slalomu v Aspenu. Jediné vítězství přitom Schildové chybí k tomu, aby dostihla v čele historických tabulek Švýcarku Vreni Schneiderovou, majitelku 34 slalomových triumfů v SP.

Reklama