Hlavní obsah

Snowboardistka Ledecká je poprvé juniorskou mistryní světa

Snowboardistka Ester Ledecká se stala poprvé juniorskou mistryní světa. Česká naděje v tureckém Erzurumu ovládla paralelní obří slalom. Ve finále porazila Rakušanku Tanju Bruggerovou.

Foto: Sport Invest

Snowboardistka Ester Ledecká po triumfu na juniorském mistrovství světa v Erzurumu.

Článek

Ledecká získala v Turecku pro českou výpravu druhé zlato. Titul před ní vybojovala také Eva Samková, která ve snowboardcrossu mezi juniorkami vyhrála už potřetí v řadě.

"Raději jsem nic neplánovala, ale doufala jsem, že bych se mohla dostat mezi nejlepších pět. Ale nedalo se s tím počítat, je zde řada zkušených závodnic, i o dva roky starších," řekla Ledecká na webu sport-invest.cz. O životním výsledku mluvit nechtěla. "Každý závod jezdím stejně, nesrovnávám s jinými výsledky."

Přijde další medaile v paralelním slalomu?

"Panuje zde hodně přátelská atmosféra a taková byla i reakce po závodu. Všechny soupeřky mi gratulovaly, bylo to opravdu bezprostřední," popsala Ledecká.

Osmnáctiletá Ledecká startuje potřetí na juniorském šampionátu a nejlépe dosud skončila osmá před rokem v paralelním slalomu v Sierra Nevadě. Další šanci na medaili bude mít v Erzurumu ve čtvrtek v paralelním slalomu. "Pokusím se, ale jezdí tady všichni dobře a nevyplácí se plánovat," dodala Ledecká.

Ledecká, dcera zpěváka Janka Ledeckého, potvrdila na juniorském MS letošní formu. Ve své premiérové sezóně ve Světovém poháru už dvakrát dojela v elitní desítce a v hodnocení paralelního obřího slalomu je celkově jedenáctá.

Juniorské mistrovství světa ve snowboardingu v Erzurumu (Turecko) - paralelní obří slalom:
Juniorky:
1. Ledecká (ČR)
2. Bruggerová (Rak.)
3. Ochnerová (It.).
Junioři:
1. Krebs (Rak.)
2. Belinskij (Ukr.)
3. Baumeister (Něm.).

Reklama

Související témata: