Hlavní obsah

Jak můžu mít radost ze zvířecí smrti? ptal se Šlesingr, jemuž soupeř sestřelil terče

Chanty Mansijsk/Praha

Prapodivný konec finále ve Světovém poháru v ruském Chanty Mansijsku prožil biatlonista Michal Šlesingr. Třetí muž stíhačky Světového poháru nejdříve zažil ojedinělou situaci, když mu jeden ze soupeřů sestřelil jeho terče. A po závodě, v němž nakonec získal bronzovou medaili, znechuceně vracel postavičku mamuta vyrobeného z liščí kůže.

Foto: Petr Horník, Právo

Biatlonista Michal Šlesingr.

Článek
Fotogalerie

Po dvou skvěle zvládnutých položkách vleže se držel v elitní skupině a už chtěl začít střílet vstoje, jenže spatřil, že Němec Birnbacher omylem pálí na jeho terč a úplně ho vyčistil. „To se mi ještě nestalo," líčil. Nezbylo mu, než zvednout ruku a čekat, až rozhodčí uvedou terč do původního stavu. Pocítil zoufalství, že ztrácí vteřiny i koncentraci.

„Neuvěřitelně mi vytuhly nohy a do konce jsem se už pachtil sám, čelo mi ujelo." Cílem projel sedmý, odečet 25 vteřin ho ale posunul na stupně. „Doufal jsem, že mi jury něco odečte, ale dohadovali se dlouho. Těžko říct, jestli mě Birnbacherova chyba spíš pomohla, nebo uškodila, ale jet vpředu s nejlepšími, užil bych si to víc. Taky pocity v cíli by byly příjemnější," říkal Šlesingr.

Poprvé od listopadu 2011 se dostal při SP na stupně, nakonec se při všech třech finálových startech v Chanty Mansijsku vešel do první desítky. „Mám tratě tady rád, ale pořád mě mrzí, co se při té stíhačce stalo," tvrdil Šlesingr, jehož rozhořčil i dárek od ruských pořadatelů.

"Tenhle hezký chlupatý mamut byl vyrobený z kožešiny zlaté lišky," napsal Šlesingr o mamutovi, kterého dostal na slavnostním ceremoniálu. "Je pěkný, ale kvůli tomuhle musela jedna z lišek zemřít? To je perverzní! Vrátím ho, nevím, jak bych si mohl užít dárek, který přinesl něčí smrt," dodal na své facebookové stránce.

Reklama