Hlavní obsah

Vítr vzal Čechům šanci bojovat o medaili. Šampionát by ale finančním propadákem skončit neměl

Harrachov
Aktualizováno

Harrachovské prokletí trvá, vítr stejně jako už několikrát v minulosti vydatně poznamenal program mistrovství světa v letech na lyžích. Z plánovaných tří závodních dnů se skokané představili jen v pátek, o víkendu už je vichr z mamutího můstku nepustil. V platnosti zůstaly výsledky z pátečních dvou kol individuálního závodu, soutěž družstev, v níž si český tým mohl dělat naděje na medaili, se neuskutečnil vůbec.

Foto: ČTK

Vítr vydatně zasáhl do závodů v letech na lyžích v Harrachově.

Článek

„Bylo přes dva týdny nádherně, od úterý má být zase dobře, jen teď je tři dny ošklivo," litoval český skokan Jan Matura. „Je to obrovská škoda pro lidi, kteří se nosili s hromadami sněhu, pro fanoušky, kterých tu bylo v sobotu mraky, i pro nás. Vždycky se o týmové medaili mluvilo, že by to bylo obrovské překvapení, teď jsme na leteckém můstku měli největší potenciál, co kdy za tu naší éru. Hodně týmů trápí zranění, nebo jsou při letech poloviční," říkal Matura.

Podle součtu výkonů z pátečních dvou kol by Češi v týmové soutěži skončili třetí za Nory a Poláky.

V neděli ale nebyla sebemenší šance, že by se skokané z můstku spustili, vítr foukal silou často výrazně přes 10 m/s. „Člověk na něčem dře pět let a pak se s počasím mine o dva dny," povzdechl si prezident organizačního výboru Rostislav Jozífek.

Finančním propadákem ale podle něj šampionát neskončí. „Něco dostaneme za vysílací práva, z našich sekundárních příjmů a pojistky, žádný průšvih to nebude, za mnou dluhy nezůstávají. Horší je, že budeme mít do budoucna stále větší problémy akce v Harrachově vůbec pojistit," dodal Jozífek.

Reklama

Související témata: