Hlavní obsah

Sjezdařský veterán si dá pauzu. Miller musí se zády na operaci

Vídeň

Veterán Bode Miller podstoupí operaci zad a na dlouhé týdny musí zapomenout na lyžování. Sedmatřicetiletý majitel řady medailí z olympijských her i mistrovství světa má potíže s vyhřezlou plotýnkou, která tlačí na nerv a způsobuje permanentní bolesti. Zákroku se nejúspěšnější sjezdař americké historie podle informací rakouského deníku Kronen Zeitung podrobí dnes v Coloradu.

Foto: Profimedia.cz

Americký lyžař Bode Miller na trati v Beaver Creeku.

Článek

Miller má potíže se zády od pádu při březnovém finále Světového poháru ve švýcarském Lenzerheide. Ze zdravotních důvodů vynechal říjnový úvodní obří slalom nové sezóny v Söldenu a na lyže se podle předpokladů bude moci vrátit nejdříve v polovině ledna.

V tu dobu jsou na programu Světového poháru závody ve Wengenu, hlavní motivací pro Millera k návratu by mělo být únorové mistrovství světa doma v Americe. "Dostal jsem se do fáze, kdy mi začalo dost zřetelně protestovat tělo," přiznal Miller před pár dny.

Olympijských medailí posbíral šest včetně zlata z Vancouveru 2010 z kombinace, tituly mistra světa má čtyři z let 2003 a 2005. Dvakrát také vyhrál celkově hodnocení Světového poháru (2005 a 2008).

Reklama