Hlavní obsah

Skoky, pády, mraky prašanu. To jsou Pančochové Shark Tales

Praha

Před kamerou i za ní lovila ztracenou motivaci. Snowboardistka Šárka Pančochová při návratu po vleklém zranění kolena pocítila, jaké to je, když prkno přestane závodníkovi chutnat. A tak se vrátila ke kořenům. S partou kamarádů vyrazila do tří snových lokalit a v mracích prašanu při hledání sebe sama natočila dokumentární film Shark Tales.

Trailer k filmu Shark TalesVideo: Red Bull

 
Článek

Rutina vrcholového sportu, k tomu vážné zranění. Ostrý test vůle každého sportovce. Proto se Pančochová rozhodla vrátit se k tomu, co ji na ježdění baví. Příznivci hrátek na prkně se tak mohou těšit na triky, skoky, drsné pády a mraky prašanu.

V dokumentu se česká vítězka freestylového Světového poháru ve snowboardingu z roku 2014, kdy získala i malý křišťálový globus za slopestyle, s partou přátel vydává na tři unikátní místa. V Turecku otevírá nový snowpark a učí tamní děti jezdit na snowboardu. V Rakousku předvádí fantastické triky na místech, kam se mnoho lidí nedostane. A ve svém druhém domově - americkém Coloradu - představuje mentalitu místních lidíi a krásu horské přírody.

Při projektu si česká snowboardistka nejen vyčistila hlavu a uvědomila, proč jí snowboarding baví, ale pronikla i do tajů natáčení. „Strašně mě to chytlo. Příprava takového projektu je hodně kreativní práce a dá se kombinovat se závoděním," poznamenala k práci režiséra.

Reklama

Související témata: