Hlavní obsah

Kvůli řeckým fanouškům musela do O2 Areny dorazit policie

Kvůli fanouškům Iraklisu Soluň musela těsně před začátkem prvního semifinále Final Four volejbalové Ligy mistrů dorazit do pražské O2 Areny policie. Vedení haly ji požádalo o pomoc, protože příznivci více než hodinu před startem úvodního zápasu prolomili bránu mezi sektory a nahrnuli se do ochozů.

Článek

V hledišti se objevily i vlajky na tyčích, které nejsou povoleny. Pořadatelé se o ně s fanoušky přetahovali, ale neúspěšně. Podle prvních informací příznivci Iraklisu pronikli do hlediště bez bezpečnostních kontrol, ale to se nakonec nepotvrdilo.

"Od vedení arény máme jen zprávu, že Řekové nerespektují zasedací pořádek. Vchody byly uzavřeny proto, aby na obsazená místa zatím nepřicházeli další diváci," řekl mluvčí organizátorů Karel Tejkal.

Přítomnost policie a domluvy od vůdců fanklubu nakonec pomohly, Řekové vyklidili neoprávněně obsazená místa a semifinále jejich týmu s Iskrou Odincovo mohlo začít. I když až po té, co pořadatelé odklidili z hrací plochy hromadu papírových konfet, kterou Řekové na kurt naházeli.

Řečtí fanoušci jsou vyhlášení svým temperamentem. V odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti německému Friedrichshafenu po zisku potřebného setu slavili postup světlicemi a rachejtlemi, takže zápas musel být kvůli dýmu a špatné viditelnosti v hale na několik minut přerušen.

Reklama