Hlavní obsah

Házenkářky Veselí slaví druhý titul díky gólu v poslední vteřině

Házenkářky Veselí nad Moravou získaly po třech letech mistrovský titul. Ve čtvrtém finálovém utkání proti Olomouci v neděli zvítězily na palubovce soupeřek brankou Heleny Štěrbové v poslední vteřině 23:22 a celou sérii proti obhájkyním titulu vyhrály 3:1 na zápasy.

Článek

Autorka rozhodujícího gólu po zápase zářila štěstím. "Chtěla jsem jen trefit bránu a ono se mi to povedlo. Neuvěřitelný pocit, jsme strašně šťastní ze zisku českého titulu," řekla Štěrbová.

Kouč Veselí Jiří Zerzáň zakončil dalším mistrovským titulem dlouhou trenérskou kariéru. "První titul jsem získal v roce 1993 i s Lenkou Černou. Dnes to byl můj poslední titul a poslední zápas ve vrcholové házené, kde jsem působil 32 let," poznamenal Zerzáň.

Do zápasu přitom vstoupila lépe Olomouc a v prvním poločase se dvakrát dostala do tříbrankového trháku, když vedla 5:2 a 8:5. Veselí však dokázalo vždy ztrátu dotáhnout, poločas skončil vedením Hanaček 10:8.

"Moc chci poděkovat týmu, že se nezlomil po prvním poločase, kdy byla Olomouc lepší. Ve druhé půli už jsme od 40. minuty tahali za delší konec my a vyhráli jsme v poslední vteřině díky málokdy vídanému gólu. Věřil jsem, že když budeme držet vyrovnaný stav, Olomouc znervózní, což se potvrdilo," dodal Zerzáň.

Veselí zlepšilo obranu

Po změně stran Veselí zlepšilo obranu a v 48. minutě šlo poprvé do vedení. Olomoucké házenkářky pak už prohrávaly 18:20 a navíc hrály v oslabení, v té chvíli ale zabrala zkušená Hejtmánková a dvěma brankami vyrovnala. Když už se všichni v hale chystali za stavu 22:22 na prodloužení, překvapila přesnou střelou proti olomoucké zdi Štěrbová a odstartovala bouřlivé oslavy svého týmu.

Olomoucký trenér Lubomír Krejčíř prohlásil, že vyhrál šťastnější tým. "Blahopřeji soupeři. Oba týmy podaly bojovný výkon, hrála se vynikající házená ve vynikající atmosféře," ocenil podporu téměř tisícovky diváků.

I jeho svěřenkyně Veronika Hejtmánková přiznala, že se už chystala na prodloužení. "A Štěrbová to takhle trefila... Ale takový je sport. Škoda zápasů ve Veselí, tam jsme hráli jen jeden poločas ze čtyř dobře. V dnešním utkání nás navíc v druhém poločase zaskočila osobní obrana Veselí na Martinu Kelarovou," řekla Hejtmánková.

Finále české části play-off házenkářské interligy žen - 4. zápas:
Olomouc - Veselí nad Moravou 22:23 (10:8)
Nejvíce branek: Hrbková 6, Tomečková 5/4, Kelarová 3 - Fleková 5, Štěrbová 4, Dorotíková a Kočí po 3. Rozhodčí: Haščík, Oťapka (oba SR). Sedmimetrové hody: 5/4 - 4/3. Vyloučení: 3:2. Diváci: 900. Konečný stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: