Hlavní obsah

Memphis - LA Clippers 98:99Stav série 0:1Basketbalisté Clippers předvedli v NBA nevídaný obrat a o bod porazili Memphis

Basketbalistům Los Angeles Clippers se podařil na úvod série play off NBA s Memphisem nevídaný obrat. Ještě dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny prohrávali o 27 bodů, přesto nakonec zápas rozhodli hosté pro sebe v poměru 99:98.

Foto: Danny Johnston, ČTK/AP

Hráči Clippers se radují z vítězství nad Memphisem.

Článek

Clippers měli v zápase problémy s obranou, soupeř jim nastřílel jedenáct trojek z 16 pokusů. Do poslední čtvrtiny vstupovali hosté za stavu 64:85, i přes manko 21 bodů ale dokázali vyhrát, čímž vyrovnali historický rekord vyřazovacích bojů NBA. V roce 2002 se totéž podařilo Bostonu proti New Jersey.

"Šílené. Ale je to důkaz, jak moc jsme bojovali. Semkli jsme se jako tým. Lavička ukázala, že je jeho součástí," radoval se Nick Young, který byl z pozice náhradníka nejlepším střelcem Clippers a v poslední čtvrtině se podílel na obratu mimo jiné třemi trojkami během jedné minuty.

Vítězili favorité

V ostatních sériích v neděli zvítězili favorité. Ve Východní konferenci Atlanta zdolala Boston 83:74, lídr Západní konference San Antonio přehrál Utah 106:91 a Los Angeles Lakers porazili Denver 103:88.

Na výhře Lakers měl velkou zásluhu Kobe Bryant s 31 body, ale také Andrew Bynum, který zaznamenal triple double za 10 bodů, 13 doskoků a 10 bloků. V dresu Lakers se v play off podařilo dosáhnout na dvouciferná čísla ve třech statistických ukazatelích naposledy před 21 lety slavnému Magiku Johnsonovi.

"Monstrózní výkon. Pod košem hrál jako zvíře," řekl nadšený kouč Lakers Mike Brown o Bynumovi, který s 10 bloky vyrovnal rekord vyřazovacích bojů NBA. Sejný počet zblokovaných střel dříve nasbírali jen Hakeem Olajuwon (1990) a Mark Eaton (1985).

1. kolo play off basketbalové NBA:
Východní konference:
Atlanta - Boston 83:74.
Západní konference:
San Antonio - Utah 106:91, LA Lakers - Denver 103:88, Memphis - LA Clippers 98:99.

Reklama

Související témata: