Hlavní obsah

VIDEO: Zoufalá situace! Hráč už nevěděl kudy kam, přišel s netradičním řešením

Montevideo/Praha

Už nevěděl kudy kam. V zoufalé snaze ještě něco v závěru utkání udělat pro svůj tým si basketbalista dal vlastní koš! Paradoxně proto, aby zachoval postupovou naději. Ale pro tento kousek nenašel pochopení u rozhodčích. Podle pravidel koš v závěru utkání pohárové soutěže Liga Sudamericana nemohl platit.

Basketbalista zkusil kulišárnu

 
Článek

Uruguayský klub Atlético Aguada potřeboval nad brazilskou Limerií k postupu ze skupiny vyhrát alespoň o pět bodů, ale soupeř dvě sekundy před koncem snížil na rozdíl dvou bodů. Šance na tříbodový koš a potřebný pětibodový náskok sice teoreticky existovala, ale byla pochopitelně mizivá, a tak Rodrigo Trelles zkusil kulišárnu, která ovšem byla příliš průhledná. Neměla šanci na úspěch.

Dal si vlastní koš, v případném prodloužení by se jeho tým na pětibodový náskok mohl dostat, ale rozhodčí se oblafnout nenechali, učinili této snaze přítrž. Koš neuznali. Ani nebylo komu ho připsat, nikdo z hráčů brazilského celku se při akci nedotkl míče. Soupeř se pak ve zbylém minimálním čase k vyrovnání neměl, v platnosti zůstal stav 74:72, přes výhru zbyl domácím smutek.

Reklama