Hlavní obsah

Rančík stráví v Nymburku další rok, Whitfield končí

Slovenský basketbalista Radoslav Rančík stráví v týmu trojnásobných českých šampionů z Nymburka i příští sezónu. Ředitel středočeského klubu Rudolf Šimeček v úterý ČTK řekl, že se univerzální podkošový hráč dohodl s vedením ČEZ Basketball Nymburk na prodloužení smlouvy o jeden rok. V klubu naopak podle Šimečka skončil americký rozehrávač Maurice Whitfield, který si shání zahraniční angažmá.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Maurice Whitfield oslavuje se spoluhráči postup Nymburka v Lize FIBA.

Článek

Rančík, šestadvacetiletý rodák z Košic přišel do Nymburka před rokem z druholigového francouzského klubu Evreux Basket. Dva metry a šest centimetrů vysoký hráč si okamžitě vybojoval místo v základní sestavě týmu a byl jednou z jeho hlavních opor. Ze závěru sezóny, v níž Nymburk získal po finálovém souboji s Mlékárnou Kunín třetí titul za sebou, jej vyřadilo zraněné rameno.

Rančíkovi se během sezóny dařilo i v Evropském poháru FIBA, kde byl s průměrem bezmála 16 nastřílených bodů nejlepším kanonýrem Nymburka a sedmý v celé soutěži.

Vedení klubu naopak musí hledat náhradu za Whitfielda, který v Nymburku působil v minulých čtyřech sezónách a v týmu plnil i funkci kapitána. Třiatřicetiletý rozehrávač si prý shání angažmá v Rusku a na Ukrajině a zatím se nezapojil ani do přípravy s českým národním týmem, v němž už loni odehrál evropskou kvalifikaci.

Do Nymburka podle Šimečka přijde znovu americký rozehrávač, Středočeši už prý mají tipy na několik hráčů, kteří by mohli Whitfielda nahradit. Do Nymburka ještě zamíří jeden zahraniční pivot, pak bude tým na příští sezonu kompletní. "S jedním pivotem už máme podepsanou i předsmlouvu, ale dokud to nebude definitivní, tak jeho jméno nebudeme zveřejňovat," řekl Šimeček.

Reklama

Související témata: