Hlavní obsah

Judista Ježek vybojoval první českou medaili na univerziádě

BĚLEHRAD

První českou medaili na světové univerziádě v Bělehradu získal judista Jaromír Ježek, který v kategorii do 81 kg vybojoval bronz. Bronzový medailista z mistrovství Evropy do 23 let sice prohrál hned první souboj s Polákem Lukaszem Blachem a musel do oprav, následné čtyři zápasy ale vyhrál. V boji o třetí místo pak nedal šanci Radvilasu Matukasovi z Litvy.

Článek

"Úspěch jsme čekali, Jaromír bere tento start jako vydatnou prověrku před srpnovým mistrovstvím světa v Nizozemsku," uvedl Ježkův trenér Zdeněk Kasík, který si pochvaloval i to, že jeho svěřenec udržel v boji o bronz koncentraci přesto, že v jeho průběhu vypadl proud. "Tři minuty před koncem v hale zhasla všechna světla v důsledky bouřky a zápas musel být přerušen. Jaromíra to ale nerozhodilo a s přehledem vyhrál," dodal Kasík.

Dařilo si i českým tenistům. Eva Hrdinová zvládla duel s Australankou Bojanou Bobusicovou a po výhře 6:4 a 6:3 postoupila do čtvrtfinále. "Bobusicové vyhovuje antuka, navíc bylo teplo a míče tolik nelétaly. O to je výhra cennější," řekla Hrdinová.

V osmifinále uspěli i Marek Michalička a Jiří Školoudík. Michalička porazil Chorvata Ivana Ceroviče 3:6, 7:6 a 6:3. Školoudík zdolal Francouze Ludwiga Pellerina rovněž po boji 6:2, 2:6 a 7:5.

Po čtvrtfinálové prohře s Itálií se vzchopili o fotbalisté a porazili 1:0 Srbsko. O jediný gól zápasu se postaral v 59. minutě Tomáš Hurab. Češi si v pátek zahrají o 5. místo s Koreou, která porazila Francii 3:2.

Světová univerziáda v Bělehradu:
Fotbal:
O 5. až 8. místo: Česko - Srbsko 1:0 (59. Hurab).
Judo:
Muži do 81 kg:
o 3. místo: Ježek (ČR) - Matukas (Lit.) ipon
Stolní tenis:
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo: Smištíková (ČR) - Grundischová (Fr.) 4:2 (-5, 9, 6, -8, 7, 7), Pchan Li-Čchun (Tchaj.) - Hadačová (ČR) 4:3 (9, -10, 10, -4, -9, 3, 13).
Čtyřhra: Pak, Song (Korea) - Harabaszová, Smištíková (ČR) 3:1 (7, -8, 10, 4).
Tenis:
Muži:
Dvouhra - osmifinále: Michalička (10-ČR) - Cerovič (5-Chorv.) 3:6, 7:6 (13:11), 6:4, Školoudík (7-ČR) - Pellerin (9-Fr.) 6:2, 2:6, 7:5.
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo: Hrdinová (2-ČR) - Bobusicová (Austr.) 6:4, 6:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články