Hlavní obsah

Březina je na Kanadské brusli před volnými jízdami pátý

Krasobruslař Michal Březina je na Kanadské brusli po krátkém programu pátý. Devatenáctiletý český reprezentant získal v pátečním vystoupení 71,92 bodu a vylepšil si osobní rekord z Nagana, kde před dvěma týdny obsadil třetí místo. Závod seriálu Grand Prix v Kitcheneru vede před dnešními volnými jízdami Američan Jeremy Abbott.

Foto: Issei Kato, Reuters

Krasobruslař Michal Březina

Článek

Březina v Kanadě bojuje o postup do prosincového finálového závodu Grand Prix. Páté místo by však úřadujícímu juniorskému vicemistrovi světa k účasti v Tokiu nestačilo. Pokud by vydrželo současné pořadí závodu, nedostal by se do šestičlenného finále ani jeho slavnější krajan Tomáš Verner, loňský mistr Evropy.

Březina si v Kitcheneru opět posunul osobní bodové maximum v krátkém programu. Proti Naganu, kde si svěřenec trenérů Petra Starce a Karla Fajfra na počátku listopadu odbyl premiéru v Grand Prix, přidal 1,12 bodu.

Abbott vede před Japoncem Daisukem Takahašim, třetí místo si díky razantnímu zlepšení osobního rekordu nečekaně vyjel Denis Ten z Kazachstánu. Až za Březinou jsou například domácí vicemistr světa Patrick Chan nebo medailisté z letošního evropského šampionátu Samuel Contesti z Itálie a Belgičan Kevin van der Perren.

Kanadská brusle, závod krasobruslařského seriálu Grand Prix v Kitcheneru:
Muži - krátký program: 1. Abbott (USA) 79,00, 2. Takahaši (Jap.) 76,30, 3. Ten (Kaz.) 75,45, 4. Preaubert (Fr.) 72,30, 5. Březina (ČR) 71,92, 6. Chan (Kan.) 68,64.
Taneční páry - povinné tance: 1. Virtueová, Moir (Kan.) 40,69, 2. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 35,55, 3. Weaverová, Poje (Kan.) 32,18.

Reklama