Hlavní obsah

Pljuščenko chystá skoky, na které si nikdo ještě čtyřicet let netroufne

Olympijský vítěz v krasobruslení Jevgenij Pljuščenko musel na několik dní přestat s tréninkem kvůli bolestem v levém koleně. Ty jsou podle jeho agenta Ariho Zakariana důsledkem náročného tréninku, během něhož ruská hvězda zkouší náročné kombinace čtverných skoků.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko.

Článek

"Nemá nic zlomeného ani nic, kvůli čemu by snad nemohl chodit, ale přesto jeho noha potřebuje nějaký čas. Jevgenij si prochází těžkým obdobím, ale celou přípravu směřuje jasně k olympijskému cíli," prohlásil Zakarian.

Sedmadvacetiletý Pljuščenko přerušil závodní kariéru po vydařené olympiádě v Turíně v roce 2006. Od počátku ale počítal s návratem do dalších her a po třech a půl letech se vrátil na soutěžní led letos říjnu v Moskvě, kde suverénně zvítězil.

"Pljuščenko chce být před všemi ostatními, být technicky výrazně lepší než ostatní. Cítí, že už jeho bruslení není tolik oceňováno, proto trénuje skoky, které nikdo nikdy nedělal a které možná nikdo dalších 40 let neskočí," prohlásil Zakarian. Podle jeho slov ruský krasobruslař trénuje kombinaci čtverných skoků a kombinaci trojného axelu se čtverným skokem, o kterých soupeři nepřemýšlí ani na tréninku, natožpak v soutěžní jízdě.

I přes zdravotní potíže by se měl Pljuščenko představit na ruském krasobruslařském šampionátu, který začne na Štědrý den a potrvá do 28. prosince.

Reklama