Hlavní obsah

Nejlépe placeným týmem planety jsou Yankees

Basebalisté newyorských Yankees jsou nejlépe placeným týmem na světě. Až za nimi se seřadily fotbalové velkokluby Real Madrid, Barcelona nebo Chelsea, uvedl ve svém průzkumu server sportingintelligence.com, který zkoumal průměrnou mzdu hráčů v A týmech klubů z různých sportů.

Foto: Archiv PRÁVO

DEFAULT TITLE

Článek

Zatímco Yankees vyplácejí v průměru svým hráčům 4,7 miliónu liber za sezónu, v přepočtu zhruba 131 miliónů korun, hráči Realu Madrid pobírají ročně o půl miliónu liber méně. Sto tisíc liber za Realem je jeho věčný španělský rival Barcelona, v Chelsea už mají hráči průměrně pod 4 milióny liber ročně.

Ačkoliv anglická liga je nejbohatší fotbalovou soutěží světa, v první třicítce týmů má pouze dvě želízka - čtvrtou Chelsea a čtrnáctý Manchester United. Pro českého fanouška pak může být překvapivé, že mezi nejlépe placenými kluby jsou vedle basketbalových a basebalových třeba také tři kriketové z indické nejvyšší soutěže.

Pokud odhlédneme od Realu, Barcy, Chelsea či United, pořadí v první třicítce jednoznačně opanovaly basketbalové a basebalové kluby ze Spojených států. Týmům z NBA patří pátá až jedenáctá pozice, nejlepší z nich jsou pak Dallas Mavericks s průměrným ohodnocením pro hráče 3,5 miliónu liber ročně.

Nejlépe placené týmy podle průměrného výdělku hráče za rok
1. NY Yankees (baseball)131 mil. Kč
2. Real Madrid (fotbal)118,6 mil.
3. Barcelona (fotbal)113,9 mil.
4. Chelsea (fotbal)100,4 mil.
5. Dallas Mavericks (basketbal)99,5 mil.
6. LA Lakers (basketbal)95,5 mil.
7. Detroit Pistons (basketbal)93,5 mil.
8. Cleveland Cavaliers (basketbal)92,5 mil.
9. Boston Celtics (basketbal)91,5 mil.
10. New York Knicks (basketbal)91,4 mil.

Reklama