Hlavní obsah

Boxerské bratry Kličky vyzvou v ringu Nigerijec Peter a Američan Briggs

LAS VEGAS

Hvězdní boxerští bratři Kličkové mají jasno o svých příštích zápasech. Mladší Vladimir, který má v držení tituly profesionálního světového šampiona těžké váhy organizací IBF, WBO a IBO, se utká 11. září v mistrovském duelu s Nigerijcem Samem Peterem. Mistra světa organizace WBC Vitalije vyzve 16. října bývalý šampion WBO Američan Shannon Briggs.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Vladimir Kličko (vpravo) se svým bratrem Vitalijem

Článek

Oba zápasy se uskuteční v Německu. Vladimir Kličko s Peterem budou boxovat na fotbalovém stadionu ve Frankfurtu nad Mohanem, dějiště druhého souboje bude teprve určeno.

Čtyřiatřicetiletý Vladimir Kličko měl původně obhajovat titul proti Rusovi Alexandru Povětkinovi, jejich zástupci se však na podmínkách zápasu nedohodli. O pět let mladší Peter si vybojoval právo vyzyvatele březnovým vítězstvím nad Nagym Aguilerou z Dominikánské republiky.

Nigerijec i Američan velkohubě vyhrožují

Oba nadcházející soupeři se už utkali v roce 2005, kdy nigerijský boxer v Atlantic City poslal Klička třikrát k zemi, ale nakonec prohrál na body. "Kličko ví, kdo byl tenkrát vítěz. Tentokrát do toho půjdu po hlavě a sejmu ho. Ukončím to předčasně," řekl bývalý mistr světa WBC, jenž má bilanci 34 vítězství (z toho 27 k.o.) a tří porážek.

Také Briggs plánuje, že ukončí kralování Vitalije Klička. "Těším se, že pošlu velkého šampiona do důchodu. Jsem na tom nejlépe v kariéře," tvrdí osmatřicetiletý Američan přezdívaný "Dělo". V profiringu vyhrál 54 zápasů a pětkrát prohrál. O rok starší Kličko vybojoval 42 vítězství a utrpěl dvě porážky. "Až ho vyřídím, pak si snad zaboxuju s (mistrem světa WBA) Davidem Hayem ve Wembley, to by se mi splnil sen," uvedl Briggs.

Reklama