Hlavní obsah

Z vraždy exmistra světa v boxu Berbicka byl usvědčen jeho synovec

KINGSTON

Synovec boxera Trevora Berbicka byl spolu s dalším mužem usvědčen z vraždy čtyřiapadesátiletého bývalého mistra světa v těžké váze. Ve čtvrtek o tom po čtyřtýdenním procesu rozhodl soud v jamajském Kingstonu. O trestu se rozhodne na začátku ledna.

Článek

Jednadvacetiletý Harold Berbick loni v říjnu ubil svého dědu železnou tyčí před kostelem v jamajském Norwichi, devatenáctiletý Kenton Gordon poté boxerovo tělo zohavil.

Berbick se zapsal do historie jako poslední soupeř legendárního Muhammada Aliho, kterého porazil v roce 1981 v Nassau. V roce 1986 měl krátce v držení titul světového šampiona organizace WBC, než ho ztratil v souboji s další legendou Mikem Tysonem.

Berbick reprezentoval Jamajku na olympijských hrách v Montrealu, kde poté zůstal a dal se na profesionální dráhu. S ní se rozloučil před šesti lety s bilancí 50 vítězství (z toho 33 k.o.), jedenácti porážek a jedné remízy.

V roce 2003 byl vyhoštěn ze Spojených států, kde měl opakovaně konflikty se zákonem a strávil 15 měsíců ve vězení, a vrátil se na Jamajku.

Reklama