Hlavní obsah

Krasobruslař Pljuščenko se nakonec druhé operaci vyhne

Mnichov

Krasobruslař Jevgenij Pljuščenko nakonec nemusí na operaci se zády. Lékaři se podle vyjádření jeho týmu rozhodli řešit problém s ploténkou konzervativními metodami a ušetřili jej druhého invazivního zákroku, který měl absolvovat během několika dnů. Mistr Evropy se nyní zotavuje z operace menisku v levém koleně, které se podrobil v minulém týdnu v Mnichově.

Foto: ČTK/AP

Jevgenij Pljuščenko se vyhne operaci.

Článek

"Dobrá zpráva ohledně zad. Operace není třeba," vzkázal Pljuščenko na Twitteru. K nápravě bolavých zad by mu měly podle ruských médií stačit rehabilitace, posílení příslušných svalových partií a akupunktura.

Po operaci kolena by měl být Pljuščenko do měsíce fit. "První vystoupení plánuje Jevgenij na 7. a 8. dubna při exhibicích," uvedl manažer olympijského vítěze z roku 2006 Ari Zakarjan.

Pljuščenko v lednu vyhrál navzdory potížím s kolenem a zády posedmé v kariéře mistrovství Evropy. Účast na nadcházejícím světovém šampionátu ale s předstihem zrušil kvůli plánované operaci kolena. Jeho cílem je start na olympijských hrách v roce 2014 v Soči.

Reklama