Hlavní obsah

VIDEO: Boxer Konečný chtěl skončit a ožrat se. Nakonec dále čeká na telefon

Žádný salám v lednici, žádné velké popichování, jen radši jemné našlapování. V úterý profesionální boxer Lukáš Konečný musel hořce skousnout zprávu, že jeho souboj o titul mistra světa se odkládá. Rus Zaurbeg Bajsangurov se zranil a klání, které mělo vypuknout 10. března v Borovarech u Kyjeva, je nyní bez termínu. Jaká je situace po třech dnech? Nic konkrétního. Nervózní Konečný čeká.

Boxer Lukáš Konečný

 
Článek

V září měl Konečný boxovat o titul mistra světa se Sergejem Dzinzirukem v Brně, Ukrajinec se také zranil a mistrovský pás mu byl následně odebrán. Ten poté získal Bajsangurov, který je v současnosti také ve stavu nemocných. Diagnóza? Zatím neznámá.

„Čuměl jsem jak péro z gauče," popsal své pocity Konečný, když se dozvěděl o nemilé novince, která nepřišla na jeho adresu poprvé.

Český boxer už rok absolvuje pravidelný dril, dietu. Ale zápas stále nikde. Nervy na pochodu, manželka a tři dcery okolo. „Kdo tohle nezažil, tak to nevysvětlíte. To není jen o mně, tréninku, dietě. Tady jde o přizpůsobení celého života. Je to blbý, přizpůsobuje se manželka i děti. Dále tu je finanční a psychická stránka. Člověku to potom leze krkem a napadají ho různé věci," řekl třiatřicetiletý boxer v rozhovoru pro Sport.cz.

Příští sobotu měl bojovat o historický pás světového šampióna, ale zatím musí čekat. V pátek se možná dozví více. Možná. „Přemýšlel jsem i o konci kariéry, zároveň, že zajdu do hospody na steak, bůček, nebo že se ožeru, ale zatím to zvládám. Jsem oficiální vyzyvatel, takže vykašlat se teď na kariéru je kravina," přiznal brněnský rodák.

„Jsem hodně nervózní, doma se přizpůsobují nákupy, v ledničce nesmí být kolečko salámu, co bych dal rychle do huby. Syrový maso je v pohodě, to si na pánvičku nehodím," přiznal Konečný, který za pár hodin může vědět více. Ale také může čekat týdny.

Kdy zazvoní telefon?

Reklama