Hlavní obsah

Hvězda shorttracku Wang Meng se po zmlácení funkcionáře vrací na led

Peking

Funkcionář ji přistihl při pozdním návratu do tréninkového centra opilou, jak zákon káže. Shorttracková hvězda Wang Meng jej pěstí srazila k zemi a nebožáka by zřejmě ubila, nebýt zásahu trenérů. Za tento incident dostala před rokem čínská rychlobruslařka od svazu stopku. Teď si požádala o zrušení trestu a bylo jí vyhověno, může zase na led.

Foto: ČTK/AP

Nejúspěšnější čínská olympionička ze zimních her Wang Meng.

Článek

Nejúspěšnější čínská olympionička ze zimních her Wang Meng tak může znovu reprezentovat. Čtyřnásobná zlatá medailistka v rychlobruslení na krátké dráze chyběla na ledě od loňského července. Sedmadvacetiletá závodnice přišla kvůli distanci o březnové mistrovství světa, nyní se už ale zapojila do přípravy v středisku zimních sportů v provincii Chej-lung-ťiang.

Wang Meng patří k historicky nejúspěšnějším sportovkyním v shorttracku. Má ve sbírce 16 zlatých medailí z mistrovství světa, třikrát byla šampiónkou v olympijském Vancouveru a jednou v Turíně, kde získala i stříbro a bronz.

Konflikt s ochranku

Její kariéru ale často provázely problémy s disciplínou. Z týmu byla vyloučena už v roce 2007 kvůli kritice trenérovy taktiky při zimních Asijských hrách a až po půl roce si po písemné omluvě vymohla návrat. V červnu 2011 se zase spolu s kolegy z týmu po návštěvě baru ve městě Li-ťiang dostala do konfliktu s ochrankou, která následně rychlobruslaře zbila.

A na konci července pak došlo na zmíněný incident s funkcionářem. Rychlobruslařka pak v záchvatu zuřivosti zdemolovala nábytek a zařízení na pokoji.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články