Hlavní obsah

Vladimir Kličko měl v baru konflikt s Chisorou. Oběma bratrům nakopu zadek, vzkazuje Brit

Jestli bratři Kličkové někoho v boxerském světě opravdu nesnášejí, pak je to Dereck Chisora. Devětadvacetiletý Brit původem ze Zimbabwe měl s Vladimirem i Vitalijem Kličkovými konflikty již v minulosti a teď o sobě dal vědět znovu. Na dovolené na Ibize se v minulém týdnu dostal v jednom z nočních klubů do konfliktu s mladším z bratrské dvojice Vladimirem a oba znesvářené kohouty prý od sebe dokonce museli odhánět přítomní hosté.

Chisora dává facku Vitaliji Kličkovi při vážení před jejich soubojem o pás pro šampióna WBC v roce 2012.

Článek

Chisora dal facku Vitaliji Kličkovi při vážení

Chisora vs. Vladimir Kličko

„Měli jsme spolu krátkou konverzaci a nebyl to zrovna parádní rozhovor," vyprávěl pro ATG Radio Chisora o incidentu, ke kterému došlo minulý čtvrtek. „Vešel jsem dovnitř, on (Vladimir Kličko) zrovna seděl a najednou se zvednul. Právě jsem docházel ke svému stolu a uviděl jsem, že je za mnou. Proto jsem vstal, abych mu podal ruku, a pak už jsme si vyměňovali několik slov," popisoval Brit, jak k incidentu došlo.

Přijdu si pro tebe, vyhrožoval Chisora

„Byla to skvělá zábava, nemůžu si stěžovat. Řekl jsem mu: ´Přijdu si pro tebe!´ Nemůžu o tom moc mluvit, ale tihle bratři nebudou mít poklidnou dovolenou, pokud s nimi budu mít co dočinění," varoval Chisora ukrajinské bratry a zůstává otázkou, jak moc vážně svá slova myslel.

Nebylo by to totiž poprvé, co ztropil nějaký skandál. Loni v únoru před soubojem o světového šampióna v těžké váze organizace WBC v Mnichově proti Vitaliji Kličkovi svého soupeře při vážení slovně provokoval, aby jej vzápětí i profackoval.

„Chybí mu jakékoli vychování a já už se těším, jak mu dám v ringu lekci," vzkazoval Chisorovi Vitalij. Při tradičním předzápasovém představování soupeřů pak Brit dokonce plivnul vodu do obličeje Vladimiru Kličkovi, v samotném souboji pak ale s Vitalijem na body prohrál a pás pro šampióna WBC nezískal.

Pokuta sto tisíc dolarů a ztráta licence

Tím však Chisorovo běsnění v Mnichově neskončilo. Na pozápasové tiskové konferenci se porval s bývalým mistrem světa Davidem Hayem, kterému dokonce vyhrožoval zabitím. Ač v dalších dnech přispěchal s omluvou, organizaci WBC neobměkčil a na rok přišel o licenci. Německá boxerská asociace jej navíc potrestala pokutou ve výši 100 tisíc dolarů (50 tisíc za facku Vitalijovi a po 25 tisících za plivnutí na Vladimira a bitku s Hayem).

I bez licence pak nastoupil k zápasu právě s Hayem, který jej knokautoval. Když pak Chisorovi byla letos v březnu licence vrácena, měl se utkat v londýnském Wembley s Ondřejem Pálou. Ten však plánovaný duel nakonec zrušil. V červenci dal o sobě Chisora vědět, když knokautoval dosud neporaženého Američana Scotta. A po zápase hned vyhlašoval, že touží po odvetě s Vitalijem nebo souboji s jeho bratrem.

„Nejlepší zápas je pro bratry Kličkovy ten se mnou, ne s tím ruským chlapcem (Povětkinem). Vždyť nikdo ani neví, že existuje," rýpnul si do ruského boxera, který se coby regulérní mistr WBA má počátkem října utkat se superšampiónem těžké váhy této organizace Vladimirem Kličkem.

Po mém souboji s Vladimirem by řval celý svět

„Já proti Vladimirovi, celý svět by řval po tomto souboji. Je mi jedno, který z nich (bratří Kličkových) se proti mně postaví. Když bude na druhé straně ringu Kličko, nakopu mu zadek," nešetří Chisora ostrými prohlášeními.

„Za poslední dva měsíce jde všechno podle plánu. Miluju boxování, kdykoliv a kdekoliv. Nepotřebuju se jen schovávat, vykrývat rány a utíkat. Já prostě budu bojovat o pás mistra světa!" zakončuje s patřičným sebevědomím.

Reklama

Související témata: