Hlavní obsah

Český boxer Pála v životním zápase s Chisorou prohrál už ve třetím kole. A cítil křivdu

Londýn

Senzaci v životním zápase nezpůsobil. Naopak. Český profesionální boxer Ondřej Pála prohrál v Londýně zápas o mezinárodní tituly organizací WBO a WBA v těžké váze s domácím favoritem Dereckem Chisorou technickým k.o. ve 3. kole. Ringový rozhodčí souboj trochu nečekaně ukončil poté, co český boxer inkasoval několik úderů, ale viditelně otřesený nebyl.

Foto: Clive Gee, ČTK/AP

Ondřej Pála v duelu s Dereckem Chisorou.

Článek
Fotogalerie

Devětadvacetiletý Pála tak opouštěl ring s pocitem křivdy. Až do předčasného konce nebyl horší. Už v prvním kole dokázal Chisoru jednou tvrdě zasáhnout, což se mu podařilo i ve druhém. Také kontroverzní Brit předvedl několik solidních úderů, žádnou převahu si ale nevytvořil.

Ve třetím kole se Chisorovi podařilo Pálu trefit, ten se následně otočil k provazům, dostal další úder zezadu do hlavy a rozhodčí následně souboj okamžitě k překvapení českého boxera i řady fanoušků ukončil. Chisora si připsal 19. výhru z 23 zápasů mezi profesionály, Pála v 36. duelu počtvrté prohrál.

"Chci velkého soupeře"

"Několikrát mě zasáhl slušnými údery, ale neublížil mi," prohlásil Chisora, jenž na začátku poslední minuty třetího dějství trefil Pálu tvrdými ranami na bradu. Český boxer se v rohu otočil k Chisorovi zády a po úderech zezadu dánský sudí duel ukončil. Do konce kola zbývalo 31 sekund.

"Chci velkého soupeře, někoho, kdo mě může pořádně prověřit. To je teď mým dalším úkolem. Chci další zápasy a další vítězství," dodal Brit, jehož cílem je utkat se s některým z bratrů Kličkových. Loni v Mnichově prohrál se starším Vitalijem.

Konečný: Ondra odešel kondičně

Letos vyhrál Chisora všechny čtyři zápasy, do kterých nastoupil. Sobotní duel byl ale podle všeho ukončen předčasně, na což poukazovala některá britská media i nejlepší český profesionální boxer Lukáš Konečný.

"Ondra měl podle mého problémy. Odešel kondičně. Tohle je Anglie, tam se s tím nepářou. Prostě vidí šanci ukončit zápas, tak to udělají a následně to obhajují tím, že chránili boxera. Což je sice pravda, ale na druhou stranu až další vteřiny by ukázaly, zda mají pravdu. Bylo to jednoznačně předčasné," uvedl Konečný pro profiboxing.cz.

Horváth také neuspěl

V Copper Box Areně se představil i Štěpán Horváth, který v duelu superstřední váhové kategorii prohrál s domácím Frankem Buglionim k.o. v 8. kole. Vítěz získal pás pro evropského šampióna organizace WBO.

Reklama

Související témata: