Hlavní obsah

Životní sezónu Krpálek uzavřel v kolébce juda, teď plánuje výlet na ryby

Michal OsobaPrávo

Nejlepší sezónu kariéry orámoval judista Lukáš Krpálek dvěma ceněnými triumfy na grandslamových turnajích. V únoru se radoval v Paříži, v úterý se vrátil z tréninkového pobytu v Asii, který vyšperkoval vítězstvím na turnaji v Tokiu.

Foto: Šigut Vladimír, ČTK

Judista Lukáš Krpálek po návratu ze soustředění v Asii, které si zpestřil triumfem na prestižním podniku Grand Slam v Tokiu.

Článek

Přitom jste původně chtěl turnaj pojmout spíše tréninkově.

Nepočítal jsem s vítězstvím, vždyť jsem začal trénovat teprve před dvěma měsíci. Navíc jsem měl těžký los, v prvních dvou kolech dva olympijské vítěze. Ale sedlo mi to, i když jsem se trápil víc, než na normálních soutěžích. Grand Slamy v Tokiu a Paříži se považují za ty nejtěžší, tak jsem rád, že jsem vyhrál oba.

Sezónu tak zakončíte jako druhý muž na žebříčku kategorie do 100 kilogramů.

Bylo by hezké být první, ale na Ázerbájdžánce Mammadova mi chybělo dost bodů, má náskok. Doufám, že se třeba příští rok na tu světovou jedničku zase dostanu.

V čem jste letos největší pokrok?

Posunul jsem se silově. Dřív jsem s ostatními měl větší problémy. I technika se zlepšila, naučil jsem se nové věci na zemi i v postoji. Musím soupeře překvapovat pořád něčím novým.

Do Asie jste na tréninkový kemp vyrazil už posedmé. Co vás tam tak láká?

Jezdím tam moc rád, to se nedá s ničím v Evropě srovnat. První týden jsme bydleli v Kodokanu, to je institut, kde bylo judo vlastně založené. Je tam ubytovna pro sportovce. Na závody jsme se přesunuli do hotelu kousek od haly a pak jsme letěli ještě do Koreje na další tréninkový kemp.

Nejste ještě přejedený suši, na které jste se do Asie těšil?

Jelikož jsem musel hubnout na závody, tak jsem ho moc nemohl.

Od svého sponzora jste dostal jako odměnu zájezd na ryby do Norska. Jak se těšíte?

To je úžasná věc, jsem strašně rád, když si najdu čas na rybaření a někam vypadnu. Trenér tomu taky věnuje dost času, tak snad něco vymyslíme.

Jaký máte zatím největší úlovek?

Nic velkého, chodím k vodě fakt relaxovat. Asi kapra 95 centimetrů a jesetery něco přes metr.

Reklama

Související témata: