Hlavní obsah

VIDEO: Každý svého švéda a sto dřepů! Pajdu a Samici zdokonaloval Kohákův dril

Michal OsobaPrávo

Nezajímalo ho, že koučuje olympijské vítěze. Režisér a herec Jakub Kohák neměl nad snowboardistkou Evou Samkovou a bikerem Jaroslavem Kulhavým slitování. V klipu propagujícím projekt České unie sportu (ČUS) s názvem „Sportuj s námi“ ukázala sportovní esa i herecký talent.

Pajda a Samice alias Jaroslav Kulhavý a Eva Samková v klipu Jakuba Koháka.Video: ČUS

 
Článek

Proč se oba úřadující šampióni rozhodli podpořit akci propagující zapojení neregistrovaných sportovců? „Sport dokáže děti vychovat, aby z nich byli normální lidé, najdou si při něm spoustu kamarádů,“ popisuje snowboardová šampiónka výhody aktivního pohybu.

„Sport je teď hodně v pozadí kvůli televizi a internetu, je nejvyšší čas s tím něco dělat,“ přitakavá úspěšný biker.

Pomůžou s propagací i financemi

Pod hlavičkou projektu „Sportuj s námi“ jsou sdruženy populární akce jako Velká kunratická, Volejbalová Dřevěnice, otužilecký Memoriál Alfréda Nikodéma a dalších téměř 180 sportovních událostí.

Do projektu jsou začleněny zejména akce pro širší veřejnost. „Můžeme pomoct ve dvou oblastech,“ říká předseda ČUS Miroslav Jansta. „Jednak je můžeme podpořit marketingem a propagací, ale také finančně od našich sponzorů a z činnosti ČUS,“ vypočítává.

„Nechceme vymýšlet něco nového. Ale pro český stát byl sport dlouho na vedlejší koleji, držely ho jen rodiny. Tak teď chceme my zvednout děti a dospělé z gaučů a namotivovat je k zapojení do sportovních aktivit,“ popisuje Jansta cíl projektu.

Reklama

Související témata: